Recensie: Sing It!

Recensie: Sing It!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Sing It! 'Een mix tussen Het Spijt Me en Lekker Nederlands!' 

Zondagavond kwam SBS6 met nog een nieuw programma. Direct na The Wall zond de commerciële zender Sing It! uit. In dit muzikale programma wordt er gezongen in plaats van gepraat. Wanneer je iets wil zeggen tegen een geliefde maar dat niet durft, dan kun je dat vanaf nu gewoon zingen. Maar wanneer je zelf niet wil of kunt zingen dan roep je de hulp in van Nick & Simon.

Dit Volendamse duo is er voor de muzikale ondersteuning. Zij gaan aan de slag met een nieuwe tekst op een bestaande melodie. Dat deden zij ook al eens bij het SBS6 programma Lekker Nederlands! Sing It! is een leuk en vooral fris programma. Het doet mij een beetje denken aan Het Spijt Me, maar dan zonder bloemen en veel tranen. Er kan zelfs gelachen worden bij Sing It! 

Maar er is ook zeker ruimte voor een traan. Zo was er in deze eerste aflevering een meisje te zien. Zij wilde een nummer zingen voor haar stiefvader. In het nummer gaf zij aan dat ze hem graag als vader wilde hebben. Direct na het optreden vloeiden de tranen bij de stiefvader. Dat maakt Sing It! tot een bijzonder programma. Wat is er mooier dan een mooi lied met een boodschap?

Toch kan Sing It! ook anders ingezet worden. Nick & Simon zijn van alle markten thuis. Zo kunnen er ook mensen in de maling worden genomen. Dat gebeurde ook in de eerste aflevering. Zo was daar Leo die altijd grappen uithaalde op de voetbalclub. Maar Leo werd eens even goed teruggepakt, met hulp van Nick & Simon.

Sing It! is echt een programma wat past bij SBS6. Nick & Simon passen ook perfect bij dit programma. Alles aan dit programma lijkt bijna wel te kloppen. Er is niets negatiefs aan op te merken. Het is een programma met gewone mensen. Die gewone mensen staan centraal. Nick & Simon treden niet op de voorgrond, maar zorgen ervoor dat het plaatje compleet wordt.

Dat muziek emotie kan overbrengen, wordt goed duidelijk in Sing It! Want alle emoties komen wel aan bod. Dat maakt Sing It! niet alleen bijzonder, maar ook veelzijdig. Met Sing It! kun je werkelijk alle kanten op. Een nieuw programma wat prima past op de zondagavond van SBS6. Het zou ook prima op een andere dag passen. Maar de zondagavond afsluiten met een lied is natuurlijk nooit verkeerd.

Gaat Sing It! scoren voor SBS6? Ik zou bijna volmondig ja zeggen. Dit wordt morgenochtend duidelijk. Dan weet SBS6 hoeveel mensen er gekeken hebben. Zou SBS6 een succesvolle zondag in huis hebben? Met The Wall en Sing It! heeft SBS voor het eerst in lange tijd weer eens een nieuwe zondagavond in handen. Zit de kijker hier op te wachten? Ik vind dat SBS6 een goede keuze heeft gemaakt. Beide programma's passen prima op de zondagavond. 

Sing It! is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS