Helene Fischer blijft bovenaan staan in Q25

Helene Fischer blijft bovenaan staan in Q25

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is Helene Fischer opnieuw gelukt om bovenaan te staan in de Q25. Vorige week wist de Duitse zangeres ook al bovenaan te staan in de hitlijst van radiozender Qmusic. Het begon allemaal met een grap. Maar de grap is nu uitgegroeid tot een nummer één hit. Het Duitstalige nummer, Atemlos Durch Die Nacht, is dé hit van de Foute Party 2018.

Maar de luisteraars van Qmusic kunnen geen genoeg krijgen van Helene. Via de website van Qmusic kunnen de luisteraars aangeven welke nummers zij leuk vinden en welke niet. Het nummer van Helene wordt positief ontvangen door de luisteraars. Daarom komt het nummer ook vrij vaak voorbij op de radiozender. 

Dat Helene bovenaan staat heeft Michael Schulte ook gemerkt. De Duitse zanger stond een paar weken nog bovenaan in de Q25. Nu moet hij genoegen nemen met de tweede plek. Zijn Songfestivalnummer, You Let Me Walk Alone, wist goed aan te slaan in Nederland. Vanuit het niets kwam Michael op één binnen in de Q25.

Tijdens het Eurovisie Songfestival, in mei 2018, werd Michael vierde. Hij scoorde daarmee eindelijk weer eens in de top tien voor Duitsland. De jaren daarvoor deed Duitsland het alles behalve goed. Ook na het Eurovisie Songfestival blijft de Duitse zanger populair.

Op de derde plek staat Jason Mraz. Net als vorige week staat de zanger daar met zijn single Have It All. De vierde plek is er deze week voor Daddy Yankee. Hij staat daar met zijn single Dura. De top vijf is compleet met Shawn Mendes. De zanger staat daar met het nummer In My Blood.

Dit alles blijkt uit de Q25 die iedere week wordt gepubliceerd door Qmusic. 

Foto: Wikimedia Commons.