Helene Fischer verliest koppositie in Q25

Helene Fischer verliest koppositie in Q25

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Duitse zangeres Helene Fischer heeft haar nummer één positie moeten afstaan. Wekenlang stond de zangeres met de hit Atemlos Durch Die Nacht op één in de Q25. Maar deze week levert Helene maar liefst tien plekken in. Ze eindigde deze week op plek elf. Zij wist een paar weken geleden de nummer één positie af te pakken van de Duitse zanger Michael Schulte.

Michael scoorde een vierde plek op het Eurovisie Songfestival in Portugal. Daarna bleef zijn nummer op de radio voorbij komen. Het leverde hem een nummer één hit op in de Q25. Deze week staat hij op de derde plek. Op nummer één staat nu Alvaro Soler met zijn zomerhit La Cintura. Hij wist Helene van de nummer één af te stoten. Hij wordt op de voet gevolgd door 5 Seconds of Summer. Deze band staat op de tweede plek met hun single Youngblood. 

Daddy Yankee staat deze week op de vierde plek. Daar staat hij, achter Michael, met zijn single Dura. Zanger Jason Mraz stijgt deze week weer flink. Zijn nieuwste single, Have It All, staat deze week op plek vijf. Een paar weken geleden zakte hij ineens de top tien uit. Maar deze week zit hij weer aardig in de lift omhoog. Nummer zes is er deze week voor George Ezra. Hij staat daar met zijn single Shotgun.

Of Helene volgende week weer in de top tien staat is nog even afwachten. De luisteraars van radiozender Qmusic bepalen zelf de Q25. Mede door het vele draaien door de dj's van Qmusic wist Helene op één te eindigen. Haar nummer werd de titelsong van de Foute Party 2018. Wie weet komen er wel meer nummers van Helene naar Nederland. De zangeres is één van de bekendste zangeressen uit Duitsland. Daar scoorde ze de ene hit na de andere.

Dit alles blijkt uit de Q25 die wekelijks gepubliceerd wordt op de website van Qmusic.

Foto: Wikimedia Commons.