Helene Fischer blijft nog een week op één staan

Helene Fischer blijft nog een week op één staan

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Duitse zangeres Helene Fischer heeft haar plek in Nederland gevonden. Haar nummer, Atemlos Durch Die Nacht, stond op vrijdag op één in de Q25. Op die plek staat de zangeres nu al een aantal weken. Dat kwam mede door de Foute Party. Helene's nummer werd verkozen tot dé titelsong van de Foute Party 2018. In de Q top 500 van het Foute Uur stond Helene op de tweede plek.

Boven haar stond dj Paul Elstak. Zijn Rainbow In The Sky is al een aantal jaren hét favoriete foutje liedje. In de Q25 staat de dj deze week op plek vier. Het is vrij opvallend dat een oud nummer ineens in de Q25 staat. Maar ook dat komt weer door de Foute Party. Er lijkt wel massaal te zijn gestemd op foute nummers. Op plek tien staan de Snollebollekes. Met hun single Links, Rechts hebben zij ook een plek in de hitlijst van Qmusic veroverd. 

Vlak achter Helene stond altijd de Duitse zanger Michael Schulte. Zijn songfestival nummer, You Let Me Walk Alone, wist hoog te eindigen in Portugal. In de Q25 heeft hij ook meerdere weken op één gestaan. Maar toen kwam Helene en moest hij zijn plek afgeven. Deze week staat Michael op de derde plek. Op nummer twee staat deze week Sheppard met de single Coming Home.

Op plek vijf staat boyband 5 Seconds of Summer. Met hun nieuwe single, Youngblood, staan zij hoog in de top vijf. Door deze veranderingen moest zanger Jason Mraz veel plekken inleveren. Zo stond zijn single, Have It All, nog vrij hoog in de op vijf. Deze week staat hij op plek twaalf. Maar wie weet stijgt de zanger volgende week wel weer een paar plekken omhoog.

Dit alles blijkt uit de Q25 die iedere week wordt gepubliceerd door Qmusic.

Foto: Wikimedia Commons.