GTST Zomer-blog 2018: #2 Het begin van het seizoen

GTST Zomer-blog 2018: #2 Het begin van het seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het vorige seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) begon dramatisch. Heel veel inwoners van Meerdijk zaten gevangen in Boks. Daar brak toen een grote brand uit. De toegangsdeur was geblokkeerd waardoor er veel mensen gevangen zaten.

Maar niet alleen in daar waren mensen in gevaar. Ook Rik (Ferri Somogyi) en Bing (Everon Jackson Hooit) waren in groot gevaar. Zij stonden tegenover een oude bajes vriend van Rik, Jos (Bas Keijzer). Hij hield hun gevangen en dreigde om hen te vermoorden.

Maar ineens kreeg, een toen blinde Bing, weer een beetje zicht. Met een klap met een schop wist hij zichzelf en Rik te redden. Dat liep dus met een sisser af. Maar de andere inwoners zaten nog altijd gevangen. Sjoerd (Guido Spek) wist net op tijd Aysen (Dilan Yurdakul) te redden uit de brand. Maar Rikki (Robin Martens) lag nog zwaar gewond én met een balk op zich op de grond. Voor haar leek de hulp te laat te komen.

Janine (Caroline de Bruijn) belde ondertussen in paniek met Ludo (Erik de Vogel). Zij vertelde hem dat ze van hem hield. Meteen daarop rende Ludo terug naar Boks. Daar wist hij samen met Anton (Joep Sertons) veel inwoners te redden. Net op tijd kwamen veel inwoners naar buiten. Laura (Jette van der Meij) had veel rook ingeademd en moest naar het ziekenhuis. Voor de rest leek het allemaal goed af te lopen. Iedereen kwam met de schrik vrij. Nou ja, bijna iedereen...

In het ziekenhuis komt er slecht nieuws. Er is een dodelijk slachtoffer uit de brand gehaald. Even denkt Sjoerd dat Rikki het niet overleefd heeft. Maar Anton heeft slecht nieuws voor de familie Sanders. Hij moet meedelen dat Maxime (Marjolein Keuning) het dodelijke slachtoffer is. Zij was op het moment van de brand samen met Bill (Bart Oomen). De twee wilden met elkaar trouwen, maar dat liep allemaal anders.

Bill zelf werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Sam (Stijn Fransen) kreeg na de brand last van nachtmerries. Dit wist zij heel lang geheim te houden. Zij wilde er voor haar vader zijn, maar raakte steeds meer verzwakt. Linda (Babette van Veen) leek dit langzaam maar zeker op te merken. Uiteindelijk zocht Sam hulp voor haar slaapproblemen. Bill vertrok na een paar maanden naar Canada. Hij kon en wilde niet langer in Meerdijk blijven wonen.

De familie Sanders moest alles regelen voor de begrafenis voor Maxime. Het werd een heel bijzonder afscheid. Vooral voor Ludo was het extra zwaar. Hij moest voor de tweede keer afscheid nemen van zijn zusje. Vroeger dacht Ludo dat hij zijn eigen zusje had vermoord. Maar jaren later stond Maxime ineens voor zijn ogen. Nu jaren later nam Ludo wederom afscheid. Voor de begrafenis keerde Amy (Holly Mae Brood) ook even terug naar Meerdijk.

Na de brand kreeg Laura last van paniekaanvallen. Gelukkig kreeg zij de nodige steun van Zoë (Anouk Maas). Meteen ziet zij in haar een ideale vriendin voor haar kleinzoon Noud (Ruud Feltkamp). Zelf leek Noud Zoë ook wel meer dan leuk te vinden. Maar Zoë zelf leek Job (Jorn Knotter) ook wel te zien zitten. Toch leek er iets aan de hand met Zoë. Zij spreekt met mannen af voor geld. Puur en alleen om de gezelschap. Dit wil zij koste wat kost geheim houden voor iedereen.

Sjoerd is na de brand helemaal in de war. Terwijl hij een relatie met Rikki had, heeft hij Aysen gered. Wanneer Rikki zwaargewond in het ziekenhuis ligt, krijgt Sjoerd schuldgevoelens. Heeft hij toch nog gevoelens voor Aysen? Wat moet hij met die gevoelens? Hij weet het allemaal niet meer. Wanneer ook Aysen aan Sjoerd blijft denken is het klaar. Aysen wil dat Sjoerd een keuze maakt. Of een toekomst met haar of met Rikki.

Uiteindelijk moet Sjoerd wel eerlijk zijn. Hij verteld Rikki over de brand. Ook vertelde hij dat hij Aysen als eerste gered heeft. Rikki weet niet goed wat ze daarmee aan moet. Zij wil dolgraag verder met haar leven. Maar dan krijgt zij nog een klap te verwerken. Sjoerd wil verder met Aysen en verlaat Rikki. Haar wereld stort wederom in elkaar. Zij hadden een mooie toekomst, maar daar is nu niets meer van over.

De brand heeft grote gevolgen gehad. De gevolgen hadden een grote invloed op de verhaallijnen. Zeker in de eerste maanden van het huidige seizoen. Er werd nog lang stil gestaan bij de brand. Zeker met de begrafenis van Maxime kwamen veel herinneren weer boven. Ook Jef (Barto Braat) kwam speciaal terug naar Meerdijk. Hij merkte dat Laura anders was dan anders. Gelukkig zag Laura, mede dankzij Jef, in dat zij hulp nodig had. Het heeft nog lang geduurd voordat de rust in Meerdijk terugkeerde.

Hiermee is de tweede GTST Zomer-blog een feit. Volgende week verschijnt de derde editie alweer. Die staat volledig in het teken van Sjoerd en Aysen. Zij hebben een bijzonder jaar achter de rug. Met als hoogtepunt hun huwelijk. Wat zij allemaal hebben meegemaakt lees je in de derde GTST Zomer-blog!

Tot volgende week!