Mijn Zaak Is De Beste: Geknipt?!

Mijn Zaak Is De Beste: Geknipt?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdag kwam RTL 4 met een nieuw programma. In Mijn Zaak Is De Beste mogen drie ondernemers elkaars onderneming beoordelen. Dat concept komt mij wel heel bekend voor. Meteen bij de eerste seconden lijkt het erg op Bed and Breakfast van Omroep Max. Alleen blijven de ondernemers niet slapen bij elkaar. Zij moeten elkaar dus eens lekker beoordelen.

Nou dat laten de ondernemers zich geen twee keer zeggen. In deze eerste aflevering staat de honden trimsalon centraal. Als eerste wordt de salon van Carla beoordeeld. De andere twee ondernemers mogen kritisch kijken naar de salon van Carla. Petra vindt het allemaal erg druk ogen. Want in de salon lopen meer honden vrij rond dan dat er mensen rondlopen. Maar wat verwacht je anders in een honden salon?

Toch liggen er ook haren op de grond. Dat is een 'kritiek' puntje die meteen van tafel kan. Want in een honden trimsalon liggen natuurlijk haren op de grond. Dat kun je niet voorkomen lijkt mij. Ook was er een hond die zijn behoefte in de salon deed. Dat viel de andere ondernemers ook op. Gelukkig werd het heel snel opgeruimd. In de wasbak was nog een beetje talg te zien en het rook er naar (natte) hond. Ook wat niet heel gek is volgens mij.

Ook kwam presentatrice Kim Kötter langs met haar hondje. Haar hondje moest nodig een wasbeurt ondergaan. Wat was Kim blij met de salon van Carla. Ze wilde zelfs bijna bij haar hond in de wasbak. Na de wasbeurt was het tijd om het hondje droog te föhnen. Maar daar was het hondje niet heel erg blij mee. Uiteindelijk was het hondje weer een plaatje toen ze klaar was. Kim was bijzonder tevreden over de salon van Carla.

Als tweede werd de salon van Jessica beoordeeld. Haar salon heeft een verrassende naam; Doggy Style. Jessica houdt heel erg van woordgrapjes. Dat werd meteen duidelijk aan haar gedrag. In haar salon draait het allemaal op teckels. Dat is haar favoriete hond. Daar pakte zij dan ook enorm mee uit in haar salon. Overal waar je keek zag je een teckel. Je zou er bijna bang van kunnen worden.

Zij heeft een mooie werkwijze. Zij wil de honden los op tafel. 'Altijd één hand op de hond' aldus Jessica. Maar als een hond wel een beetje wild is, dan wordt de hond wel aangelijnd. De andere ondernemers vinden het wel een beetje een rommeltje. Het kan wel netter, vooral in de keuken. Dat vond Jessica niet leuk om te horen. Haar blik zei meer dan duizend woorden.

De derde onderneming was de salon van Petra. Dat is meteen een hele bijzondere salon. Petra heeft een rijdende salon! Dat is toch wel heel erg bijzonder. In de salon is veel kleur aanwezig, iets waar Carla niet echt mee om kan gaan. Gelukkig is er goed nieuws voor Petra. Binnen zes jaar komt er een tweede rijdende salon bij! Daar werden Petra en haar dochter Celine even emotioneel van.

Naast honden behandelde Petra ook een harige cavia! Daar kon zij zich helemaal op uitleven. Dat vond Jessica wel leuk om te zien. Maar zij kon het niet laten om weer een woordgrapje te maken. 'Niet aan de hond voeren hé?'. Wel een raar gevoel voor humor. De behandeling van de cavia werd goedgekeurd door het baasje. Die leek haar huisdiertje bijna niet meer te herkennen.

Carla merkte op dat Petra heel klantvriendelijk is. Door haar rijdende salon komt zij echt bij haar klanten aan huis. Niet alleen aan huis, maar ook in huis. Zo krijgen de baasjes ook een cadeau van Petra. Er wordt zelfs een foto gemaakt van de hond. Deze foto krijgt het baasje via de app gestuurd. Dat is toch wel heel bijzonder. Of hier ook kosten aan zijn is niet helemaal duidelijk, maar leuk is het wel!

Ook Kim ging even langs bij Carla. Omdat Kim naar een feestje gaat, heeft haar hondje ook iets extra's nodig. Zo kreeg het hondje van Kim een kleurtje. Het moet toch niet gekker worden?! Maar Kim vind het wel heel erg leuk. Ik moet wel zeggen dat ik het wel een beetje zielig vind. Volgens Carla kan de verf geen kwaad. Dus daar vertrouw ik dan maar op. Zelf zou ik een hond geen kleurtje willen geven.

Nu heb ik alle salons gezien. Ik moet zeggen dat in Carla heel erg leuk vind. Haar salon is heel groot en heel bijzonder. Als ik een hond zou hebben dan zou ik daar zeker heen gaan. Op plek twee zou ik de rijdende salon van Carla zetten. Zij is heel klantvriendelijk en doet mij denken aan de melkboer, met zo'n rijdende wagen. Op plek drie komt Jessica. Haar grappen komen niet altijd even goed aan. Misschien moet ze daar een beetje op gaan letten. Maar haar werk zelf doet ze wel goed. 

Maar na alle beoordelingen kwam er een eind oordeel. De ondernemers mochten elkaar beoordelen en elkaar punten geven. De rijdende salon van Petra kwam als winnares uit de bus! Zij wist de meeste punten bij elkaar te krijgen. Carla en Jessica vonden het jammer dat zij niet gewonnen hadden, maar gunden het Petra wel. 

Mijn Zaak Is De Beste is een leuk programma. Het heeft de sfeer van Bed and Breakfast. Misschien vind ik het daarom ook wel zo leuk. Ik houd wel van dit soort programma's. Hier kan ik echt van genieten! Dus ik ga volgende week zeker weer kijken. 

Mijn Zaak Is De Beste is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL