Mijn Zaak Is De Beste: Museum? Stuk!

Mijn Zaak Is De Beste: Museum? Stuk!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer woensdag en dus tijd voor Mijn Zaak Is De Beste. In de vierde aflevering staan museums centraal. Drie ondernemers gaan weer bij elkaar op bezoek. Maar welk museum komt als winnaar uit de bus? De bekende Nederlander van deze week is niemand minder van Janny van der Heijden. Zij was overigens vandaag ook te zien op NPO 1 in De Nieuwe Lekkerbek.

Zo zijn daar Jacco, Kasper en Jan-Kees. Zij gaan een kijkje nemen in elkaars museum. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik geen fan van museums ben. Ik kom er wel eens, maar niet heel vaak. Dus ging ik deze aflevering met een dubbel gevoel in. Als eerste werd het museum van Jan-Kees beoordeeld. Nou Jacco nam mij de woorden uit de mond. Het museum van Jan-Kees was bijzonder vol. Maar echt heel vol. Alsof je in een stilstaande file staat.

Kasper vond het allemaal wat overdonderd. Dat kwam dan vooral door de veelheid. Daarmee had Kapsel wel een punt. Het was een drukke boel ik dat museum vol auto's. Ik denk niet dat ik daar snel heen zou gaan. Wanneer Jan-Kees dan ook nog eens uitleg gaf, was het voor mij meteen klaar. Jan-Kees is iemand die enorm graag aanwezig is. Zijn luide stem is volgens Kasper wel enthousiast. Nu twijfel ik daar wel een beetje aan. Ik werd er soms een beetje bang van.

Maar wel kregen Jacco en Kasper een rondritje in een oldtimer! Dat zag er wel heel erg leuk uit. Dat is wel een beleving. Er werden ook nog eens foto's gemaakt van de mooie plekjes. Prinsheerlijk vond Kasper het. In totaal ontving Jan-Kees 25 punten van Kasper. Van Jacco kreeg Jan-Kees 22 punten. Dat vond ik nog vrij hoge punten. Zelf zou ik Jan-Kees wel minder punten gegeven hebben.

Janny kwam ook even langs. Zij vond het fijn dat haar hondje mee mocht. Niet in elk museum is een hond welkom. Dus daarmee had Jan-Kees een mooi pluspunt. De collectie van Jan-Kees vond Janny ook erg mooi. Alleen was het wel erg klein allemaal. Dat ben ik wel met Janny eens. Het was ook best klein en krap bij Jan-Kees.

Het tweede museum die beoordeeld werd was die van Jacco. Jacco heeft een bakkersmuseum. Dat is wel vrij opvallend. Een museum waar je dingen kunt zien en dingen kunt proeven. Dat klinkt wel heel gezellig. Wat ik wel een beetje eng vond waren de bonbons. Die werden gemaakt en vernoemd naar familieleden... Ik weet niet of ik daar heel blij van zou worden, van een sebasbonbon.

Jan-Kees was meteen kritisch. Hij vond het veel van hetzelfde. Dat zegt de man met het krappe museum? Kasper vond het overdonderd. Dat vond ik ook wel. Het was ook behoorlijk overdonderd. Verder stelde Jacco zich nu pas voor aan de andere twee ondernemers. Dat was wel een klein, opvallend, dingetje. Maar daar hoor je mij verder niet over.

Jan-Kees had nog een kritiek puntje. Hij zag op een informatie bordje een ontbrekend woord. Dat vond Jacco wel fijn om te horen. Daar ging hij werk van maken. In totaal gaf Jan-Kees 25 punten aan Jacco. Van Kasper kreeg Jacco maar liefst drie keer een negen en dus 27 punten! Dat is wel een hele hoge score. Het museum van Jacco is wel bijzonder, maar ik zou niet zoveel punten geven denk ik.

Janny was dolgelukkig in het bakkersmuseum. Het ruikt zelfs naar zoete koekjes, iets waar Janny heel blij van wordt. Dit leek perfect bij haar te passen. Vooral het beleven was heel fijn voor Janny. Je zag haar gewoon genieten van het spelen met eten. Vooral het trekken van suiker vond Janny maar wat fijn! Zij zou zeker nog een keer terugkomen met haar kleindochter.

Als laatste werd het museum van Kasper beoordeeld. Hij had een pianomuseum. Daar word ik dan meteen heel blij van. Ik ben enorm fan van de piano. Dus ik keek met grote ogen naar dit museum. Wie weet zou ik daar nog wel eens heen willen gaan. Voor mij heeft dit museum gewonnen. Maar helaas mag ik geen punten geven. Wat vonden de andere ondernemers?

Jan-Kees was weer typisch Jan-Kees. Ik vond hem een beetje een eigenwijs type. Hij kon zijn handen niet echt thuis houden. Hij mocht ook even spelen van Kasper. Maar helaas voor Jan-Kees ging dat niet helemaal goed. Voor de rest waren Jan-Kees en Jacco wel enthousiast. Zij mochten zelfs meegenieten van een oude film en van een mini concert. Want ook die worden gehouden in het museum van Kasper. Daar houd ik wel van, een muzikaal museum.

Janny kwam ook in dit museum even langs. Zij vond het enorm fantastisch! Vooral de beleving vond Janny weer heel fijn. Het is een soort bonus om zelf op een piano te mogen spelen. Het was voor de rest vooral klein en lief. Die heeft Kasper maar mooi binnen! Van Jan-Kees kreeg Kasper overigens 25 punten. Jacco was voorzichtiger en gaf 23 punten.

Hiermee leek Jacco bovenaan te staan. Maar de punten van Janny moesten er nog bij opgeteld worden. Met haar punten werd Jacco's bakkersmuseum de beste zaak van deze aflevering. Nu ben ik het niet eens met deze uitkomst. Maar ik leg mij er zeker bij neer. Voor mij had Kasper mogen winnen. Al is het alleen al om die piano's. Dat is een instrument die ik zelf ook graag wil leren spelen. Maar daar draait deze blog niet om. Wellicht leuk voor een andere blog. 

Mijn Zaak Is De Beste is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL