Mijn Zaak Is De Beste: Strandtentjes!

Mijn Zaak Is De Beste: Strandtentjes!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is woensdag en dus ook weer tijd voor Mijn Zaak Is De Beste. In de zesde aflevering staan drie strandtenten centraal. Zo is daar de 38-jarige Dominic, de 49-jarige Jan en de 36-jarige Brigitte. Alle drie hebben zij een strandtent die beoordeeld mag worden. De Bekende Nederlander van deze aflevering is niemand minder dan Rick Brandsteder. Ook hij mag een kijkje nemen in de strandtenten.

Als eerste wordt de strandtent van Brigitte beoordeeld. Het eerste wat opvalt is de bereikbaarheid. De mannen konden de strandtent eerst niet goed vinden. Dat is misschien wel iets waar aan gewerkt kan worden. Het terras wordt wel als gezellig ervaren. Nu moet ik ook zeggen dat het er zeker leuk en gezellig uit ziet. Er is duidelijk werk van gemaakt. 

Alleen is de keuken van Brigitte wel erg smal. Misschien wel een beetje te smal. Voor Brigitte leek het allemaal mee te vallen. Iedereen in haar keuken weet zijn of haar plek. Dus dat kon meteen van tafel worden geveegd. Verder viel er op dat er zand in de toiletten lag. Maar wat wil je ook met een strandtent? Dan kun je zand verwachten op het toilet. Brigitte gaf de mannen een glaasje bubbels met ijs. Dat vond Dominic niet zo heel erg fijn. Waar een mens zich al niet druk om kan maken.

In totaal gaf Dominic 24 punten aan Brigitte. Van Jan kreeg Brigitte 23 punten. Nu vond ik de score van Jan wel aan de lage kant. Ik zou Brigitte een stuk meer punten geven. Aangezien zij er behoorlijk veel werk ik steekt. Het ziet er allemaal enorm goed en mooi uit. Daarnaast was Rick ook bijzonder positief. Het werd soms wel een beetje flirt achtig. Daar kon ik mij wel een beetje aan storen. Maar blijkbaar hoort dat wel een beetje bij Rick.

Als tweede werd de strandtent van Dominic beoordeeld. Wat meteen opviel is dat de familie van hem volop helpt. Zo lapt zijn moeder de ramen en houdt zijn vader het terras in de gaten. Ook zijn de vakantiehuisjes zijn enorm in trek. Die vallen goed op en voegen duidelijk iets toe. Brigitte vond het allemaal enorm groen. Dat ervoer ze als iets positiefs. Verder vielen de grote tafels ook op. Die vond vooral Jan heel erg mooi.

Maar de keuken van Dominic had wel iets beter gekund. Voor de schermen leek alles netjes, maar achter de schermen was het een beetje een rommeltje. In totaal kreeg Dominic van Jan 22 punten en van Brigitte kreeg Dominic 24 punten. Rick was vooral druk met woordgrapjes. Hierdoor kreeg ik de indruk dat hij het allemaal niet serieus nam. Gelukkig bleef Dominic wel heel professioneel en behandelde hij Rick als een 'gewone'  klant.

Als derde en laatste werd de strandtent van Jan beoordeeld. Zijn strandtent was best bijzonder te noemen. Er was volop ruimte voor thee. Dat vond ik al een gezellige sfeer uitstralen. Ook was er veel schaduw aanwezig, wat wel prettig is wanneer de zon volop schijnt. Brigitte vond het interieur strak, maar niet gezellig. De afwerking had wel beter gekund.

In de keuken werd er gewerkt met hout. Geen gas maar gewoon hout. Hierdoor kon het best warm worden in de keuken. Dat vonden Dominic en Brigitte best vervelend. Maar verder viel het op dat Jan bijzonder duurzaam aan het werk was. Over alles leek Jan na te denken. Vrij weinig afval en bijzonder veel goede manieren om duurzaam te ondernemen. Daar kunnen Dominic en Brigitte een voorbeeld aannemen.

Dominic gaf Jan maar liefst 28(!) punten. Dat vond ik vrij hoog en geheel terecht. Brigitte gaf Jan 27 punten. Hiermee stond Jan op een behoorlijke voorsprong. Nu was het oordeel van Rick nog aan de beurt. Hij vond het allemaal mooi. Alleen vond hij het niet echt op een strandtent lijken. Hij gaf de strandtent van Jan dan de minste punten. Dat vond ik toch best jammer. De strandtent van Jan vond ik zelf wel de beste van de drie.

Met de punten van elkaar en van Rick kwam Jan als winnaar uit de bus. Hij wist de zesde aflevering op zijn naam te zetten. Dat Jan won vind ik niet meer dan logisch. Ik zou best naar zijn strandtent toe willen gaan. Maar de andere twee strandtenten vond ik ook goed. Ik denk dat ik daar ook best een bezoekje aan zou willen brengen. Want een bezoekje aan een strandtent, het kan nu nog eventjes. 

Mijn Zaak Is De Beste is iedere woensdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL