Mijn Zaak Is De Beste: Smul smakelijk!

Mijn Zaak Is De Beste: Smul smakelijk!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer woensdag en dus tijd voor Mijn Zaak Is De Beste. Dit keer stonden er drie campings centraal. Drie totaal verschillende en vooral bijzondere campings. Dat viel mij al direct op. Zo had je Jeroen en Janny, Piet en Marije en Joep en Alice. Alle koppels hadden een andere camping die beoordeeld moest worden. De bekende Nederlander van deze aflevering was Sander Janson, presentator van Camping Life. Over toeval gesproken hé?

Als eerste werd de camping van Joep en Alice beoordeeld. Zelf vonden Joep en Alice zichzelf heel erg goed. Zo wist Alice de namen van alles gasten en hun kinderen te onthouden. Nu werd ik daar persoonlijk een beetje bang van. Ik bedoel waarom zou je dat willen onthouden? Gewoon een vriendelijk goedemorgen is voor al meer dan genoeg hoor. Piet vond het allemaal knus en vooral kneuterig. 

Jeroen vond het sanitair niet heel erg mooi. Daar viel hij nogal over. Want de kraan bleek te lekker en er was een toilet defect. Daar heb je een loodgieter voor nodig want Joep is geen klusser. Wat Joep wel is, is mij niet bekend. Wel schreef hij aan de gasten 'smul smakelijk' ook iets waar ik een beetje raar tegen aan kijk. Iemand die je 'smul smakelijk' wenst, vind ik een beetje raar. Maar er zijn vast mensen die dat wel kunnen waarderen. Tegen die mensen zeg ik ook 'smul smakelijk'.

Jeroen gaf in totaal 24 punten aan deze camping van Joep en Alice. Piet gaf in totaal 25 punten aan Joep en Alice. Nu moet ik zeggen dat ik het veel punten vind. Joep en Alice doen het prima op hun camping. Maar zelf zou ik daar niet snel heen willen gaan. Op vakantie ben ik graag op mezelf. Ik hoef niet zo nodig contact met de medewerkers van de camping. Nu ben ik zelf al niet echt een camping fan. Een hotel of een bed and breakfast, daar ben ik meer van.

Sander ging ook nog even een kijkje nemen. De entree vond hij 'te gek'. Hij kreeg er een echt rustig gevoel van. Dat is wel mooi om te horen voor Joep en Alice. Die vonden het maar wat leuk dat Sander even langs kwam. Ze lieten hem met veel plezier hun camping even zien.

Als tweede werd de camping van Jeroen en Jenny beoordeeld. Zij hadden een zogenaamd 'kennismakingsuurtje' voor de campinggasten. Daarnaast liep er ook nog een mascotte rond, een 'dikke das'. Joep en Alice vonden het een strakke camping, zo op het eerste gezicht. Toch was er ook rommel bij de brandslang. Dat vond vooral Alice wel een beetje storend. Nu ben ik het daar wel mee eens. Die bezem had ook op een andere plek kunnen staan.

Piet vond het raar dat mensen een pasje nodig hebben voor warm water. Maar hier is goed over nagedacht, aldus Jeroen. Dat heeft allemaal te maken met duurzaamheid. Ik zou dat ook raar vinden. Stel dat je je pasje kwijt raakt. Dan heb je dus letterlijk een koude douche? Nee, dat lijkt mij niet heel prettig. Verder valt het animatieteam bijzonder in de smaak. Dat is vooral leuk voor de kinderen.

Van Joep en Alice kregen Jeroen en Jenny 25 punten. Piet gaf in totaal 23 punten. Die punten vond ik wel goed voor deze camping. Ik had hier meer een goed gevoel bij. Maar vooralsnog ben ik niet van plan om naar een camping te gaan. Sander denkt hier heel anders over. Hij vond het meteen gezellig op deze camping. In de speciale speeltuin wilde hij alles dan ook uitproberen. Ik ben blij dat Sander het leuk vindt.

De derde camping die beoordeeld werd was van Piet en Marije. Dit koppel woont met hun kinderen op de camping. Dat vond ik best opmerkelijk. Waarom zou je zo dicht bij je werk willen wonen? Ik moet daar niet aan denken hoor. Vooral Piet is, zoals hij het zelf zegt, een 'Pietje Precies'. Nou dat gevoel kreeg ik ook meteen. Wat is die man druk bezig zeg.

Jeroen vond het automaat in de douche maar ouderwets. Dat zegt de man die zelf pasjes gebruikt voor warm water. Nee dat is lekker nieuw. Met je duurzaamheid. Dan vind ik een automaat beter bij een camping passen dan een pasje. Maar waar maak ik mij druk om? Ik ga toch niet naar de camping. Daarnaast liepen er ook nog twee Alpaca's rond. Die twee waren heuse trekpleisters voor de camping.

Ook waren er nog speciale rioolhuisjes. Alice had totaal geen riool gevoel bij dit huisje. Ik vond het maar een raar idee. Dit bewijst maar weer eens dat ik geen camping type ben. Maar gelukkig vond Alice het wel leuk. Dus die is van plan om zo'n huisje te reserveren. Nou Alice, heel veel plezier, met je rioolhuisje.

In totaal ontvingen Piet en Marije 26 punten van Joep en Alice. Van Jeroen en Jenny kregen zij 23 punten. Die punten waren prima. Je kon merken dat de andere koppels met grote ogen naar deze camping gekeken hebben. Sander vond het heel gaaf en vooral netjes. Dat zijn toch mooie woorden van de presentator van Camping Life. Die kunnen Piet en Marije maar mooi in hun zak steken!

Na de drie beoordelingen stond het gelijk tussen Joep en Alice en Piet en Marije. Zij kregen beiden in totaal 49 punten. Maar de punten van Sander werden erbij opgeteld. Uiteindelijk wisten Joep en Alice deze aflevering te winnen. Of ik daar heel blij van word, laat ik even in het midden. Ik ben niet de juiste persoon om campings te beoordelen. Toch heb ik genoten van de zevende aflevering. Dat dan wel weer.

Mijn Zaak Is De Beste is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL