GTST Zomer-blog 2018: #9 Mark & Marieke

GTST Zomer-blog 2018: #9 Mark & Marieke

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na een hele lange afwezigheid keerden Mark (Tim Immers) en Marieke (Lidewij Mahler) terug naar Meerdijk. Totaal onverwacht stonden ze bij Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline de Bruijn) op de stoep. Vooral Janine is dolgelukkig om haar zusje weer in de armen te kunnen sluiten.

Alleen gedragen Mark en Marieke zich wel verdacht. Vooral Marieke lijkt enorm zenuwachtig en een beetje angstig. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Al snel slaan de zenuwen over in plezier. Marieke nodigt de hele familie uit voor een etentje in De Rozenboom. 

Eenmaal in De Rozenboom komt Marieke haar oude kennis Linda (Babette van Veen) weer tegen. Mark lijkt een beetje in zichzelf te zijn gekeerd. Hij lijkt woedend op Marieke te zijn. Na het etentje blijkt ook waarom Mark zo boos is. Zij hebben bijna geen geld meer.

Terug in de tijd:

Jaren geleden reisden Mark en Marieke af naar Italië. Daar wilden zij een nieuw leven opbouwen. Dat is ze ook gelukt, alleen ging het de laatste jaren mis. Zo ging hun restaurant failliet. Hierdoor raakte Marieke ook nog eens in een burn-out. Alsof dat niet genoeg was, heeft ze ook nog een koopverslaving ontwikkeld. 

Niemand mocht hier ooit achter komen. Dus moest Marieke liegen dat zij in De Rozenboom verbleven. In werkelijkheid sliepen zij in een caravan. Dit geheim kon natuurlijk niet lang geheim blijven. Per toeval kwam Zoë (Anouk Maas) erachter dat Marieke in de caravan woont.

Zij beloofde het geheim te houden voor iedereen. Mark was hier niet bepaald gerust op. Marieke besloot iets te verzinnen. Zij wilde dat zij bij haar zus konden wonen. Na een paar leugens vroeg Janine of Marieke bij haar wilde komen logeren. Voor Marieke was dit geweldig nieuws. Maar Ludo zag het eerst niet zo zitten.

Marieke besloot voor een klein deel eerlijk te zijn. Zo gaf ze aan dat ze een burn-out heeft. Meteen is Janine heel zorgelijk voor haar zusje. Maar Ludo vertrouwt het allemaal niet helemaal. Mark probeert ondertussen geld te verdienen. Hij wil gaan samenwerken met Bing (Everon Jackson Hooi) en Ludo. Dat lijkt hem nog te gaan lukken ook!

Maar al snel valt Marieke in haar oude gedrag. Wanneer ze weer liegt over geld, besluit Janine haar creditcard uit te lezen. Dat had Janine beter niet kunnen doen. Marieke ging helemaal los met het geld van haar zus. Wanneer Kimberly (Britt Scholte) haar ziet shoppen, leek Marieke haar niet te zien.

Mark is woedend wanneer hij Marieke thuis aantreft. Weer besluiten ze te liegen over de creditcard van Janine. Zij merkte namelijk dat er voor veel geld geshopt was. Ludo vertrouwt het zaakje niet. Wanneer Kimberly ook nog eens verteld over het shopgedrag van Marieke, is het voor Ludo genoeg.

Nu kan Marieke niet anders dan de waarheid zeggen. Dus besluit ze toe te geven dat zij het geld heeft uitgegeven. Ze zegt ook dat ze een koopverslaving heeft ontwikkeld door de burn-out. Ludo is woedend en wil dat Mark en Marieke vertrekken uit zijn huis. Maar Janine weigert dit en vertrekt ook.

De spanningen tussen Ludo en Janine lopen enorm hoog op. Het leek juist allemaal weer zo goed te gaan. Ludo wilde dat Mark en Marieke zo snel mogelijk Meerdijk zouden verlaten. Dus bood Ludo Mark een hoop geld aan. Maar hij wilde perse in Meerdijk blijven.

Na veel praten en veel overleggen, maakten Ludo en Janine het goed. Mark en Marieke mochten zelfs terug naar Ludo en Janine. Even leken alle zorgen voor Mark en Marieke van tafel. Maar Mark moest en zou geld moeten verdienen. Hij kreeg een grote opdracht, die hij maar wat graag aannam.

Helaas gooide Marieke roet in het eten. Tijdens een bespreking ging het helemaal mis. Hierdoor liep Mark zijn grote opdracht mis. De schuld die hij bij Bing had, liep alleen maar op. Wat kon hij nu nog gaan doen? Marieke had wel een idee, maar dat sprak Mark niet aan.

Marieke spoorde Mark aan om een schilderij te vervalsen. Met het geld kon Mark dan weer verder met 'echte' kunst maken. Mark besloot de gok te wagen en maakte een vervalsing. Hier kwam toch niemand achter, toch? Wel zou dit de laatste keer zijn. Maar gaat Mark zich daar echt aan houden? Of gaat Marieke hem weer overtuigen van haar plannen?

Hoelang blijven Mark en Marieke nog in Meerdijk? Blijven zij de boel oplichten? Of gaan zij hun leven echt beteren? Dat zijn vragen die in het nieuwe seizoen beantwoorden zullen worden. Morgen (maandag 3 september) start GTST weer. In de vernieuwde leader zijn Mark en Marieke ook te zien. Dus voorlopig is Meerdijk nog niet van ze af.

Hiermee is de negende GTST Zomer-blog een feit. Volgende week verschijnt de tiende en laatste GTST Zomer-blog van 2018. In deze tiende editie blik ik terug op de eerste week van het nieuwe seizoen. Krijgen wij op alle vragen al direct een antwoord, of moeten wij daar (waarschijnlijk wel) nog even op wachten?

Tot volgende week!