Bed and Breakfast: Kluis in je huis?!

Bed and Breakfast: Kluis in je huis?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer maandag en dus tijd voor Bed and Breakfast. Vorige week viel het programma helaas uit. Dus daarom is het dubbel genieten van deze aflevering. Wederom zijn er drie koppels die de Bed and Breakfast van elkaar gaan beoordelen en ervaren. Zo zijn daar Ben en Anita, Peter en Miranda en Hans en Janet. Vooral Anita springt er wel uit. Zij is wel een bezige bij die graag de spin in het web wil zijn.

Wat opviel aan de Bed and Breakfast van Ben en Anita was de kleine ingang. Het zag er bijna uit als een poppenhuisje. Miranda vond het ook allemaal krap. Zeker wanneer ze haar koffer niet goed kwijt kon. Ook was er geen kastruimte voor haar spullen. Je slaapt maar één nacht, dus welke spullen moet je dan kwijt? De slaapkamer voor Hans en Janet viel wel in de smaak. Vooral Janet was blij dat het bed met haar kleding matcht. 

Het humeur van Janet sloeg al snel om. Het uitje van Ben en Anita viel niet echt in de smaak. Het was ook nog eens een regenachtige dag. De drie koppels gingen gezellig op safari. Alleen was niet iedereen daar op gekleed. Janet was dan ook snel klaar met dit uitje. Gelukkig lagen de bedden wel heel goed. Dus dat maakte het weer een beetje goed voor Janet.

Alleen Janet hoorde wel de klok tikken. Als er iets is wat vervelend is, is het wel een tikkende klok. Miranda heeft hele andere zorgen. Zij ziet spinnen in de slaapkamer. Maar wat wil je ook, je zit in een boeren gebied. Dus de spinnen komen toch wel binnen!

Het ontbijt werd verzorgd door Anita. Zij ging op de klompen naar de kippen. Daarna ging zij gezellig in verkleinwoordjes praten. Zo maakte zij een ontbijtje, met een eitje, een sapje en een broodje. Misschien deed ze het wel om de andere koppels te beïnvloeden. Alleen heeft het niet heel erg geholpen. De kritiek kwam er hoe dan ook. Zo gaf Peter aan dat het handdoekrek los zit. Daarnaast miste Peter ook nog een prullenbak op de slaapkamer. Volgens Hans en Janet zijn er geen opmerkingen; alles klopte. Zelfs de klok.

Daarna werd de Bed and Breakfast van Peter en Miranda beoordeeld. Zij hebben een voormalige bankgebouw omgebouwd. In de kelder is de kluis nog bijna intact. Alleen is de inrichting erop aangepast. Hans en Janet hadden een andere kamer. Zij hadden de eer om een nieuwe kamer als eerste uit te proberen. Zo kregen zij een kamer met een jacuzzi. Hiervoor hadden zij ook nog eens genoeg privacy. Dus een ideale plek om tot rust te komen.

Ben en Anita vonden hun kamer, in de kluis, heel nieuw ruiken. Volgens Miranda is het gewoon goed schoongemaakt. In de kelder bevond de badkamer zich in de voormalige kluis. Het zag er bijna nog mooier uit dan in een hotel. Dus besloten Ben en Anita om het ligbad uit te testen. Daar genoten zij allebei zichtbaar van. Het was ook nog eens een tweepersoons bad. Waar zie je dat tegenwoordig nog?

Het uitje werd heel actief. Zo mocht iedereen gebruik maken van een loopfiets. Ja, die bestaan dus echt! Vooral Anita sloof zich wel een beetje uit. Daarna gingen zij naar een begraafplaats. Dat maakte wel indruk op iedereen. Vooral Miranda vertelde er volop over. Niet veel later gingen zij met de loopfiets weer terug naar de Bed and Breakfast. Iedereen zocht snel zijn bed op.

Anita heeft niet goed geslapen. Zo had zij last van het verkeer. Het leek wel alsof het verkeer over haar nachtkastje reed. Nu vind ik wel dat Anita hierin overdrijft. Niet alleen hierover, maar over wel meer dingen. Ik had geen goed gevoel bij Anita. Zo had zij ook nog wel een verbeterpuntje. Een schemerlamp in de kamer die ontbrak. Ook miste er een badmatje. Nu moest Ben een handdoek op de grond leggen. Niets voor hem hoor, dat merkte je meteen. Hans en Janet hadden een leuke nacht. Daar wil ik het graag bij laten.

Hans en Janet zijn fan van stripfiguren. Dat zag ik aan hun kleding. De Bed and Breakfast van dit koppel beviel mij wel. Het was groot en lekker ruim. Ben en Anita vonden vooral de luiken heel fijn. Wanneer die dicht gingen hoorde je niets meer. Wat een fijn idee, een compleet stille ruimte om in te slapen. Gewoon, heerlijk, tot rust komen. Peter en Miranda vonden het huis ook heel mooi.

Peter's blik viel op een stekkerdoos. Deze zat vastgeplakt aan de tafel. Het zag er een beetje rommelig uit. Dit is niet echt heel iets voor Hans. Peter zou het wel weg willen werken op de grond. Daarnaast moesten de koppels de badkamer delen. Gelukkig was er ook goed nieuws; er was wel een aparte toilet. Een hele opluchting, wanneer iemand onder de douche staat.

Het uitje van Hans en Janet bestond uit een rondleiding door de stad. Deze was zowel boven als onder de grond. Zo was daar een hele grote aardvarken. Dit bleek een symbool te zijn. Maar eerlijk is eerlijk; je kon er niet echt om heen. Na de rondleiding gingen de koppels terug naar hun kamers.

Peter en Miranda hebben het als prettig ervaren. Alleen vond Miranda het niet fijn dat de föhn aan de binnenkant van de badkamerdeur hing. Wanneer de deur open gaat, hoor je de föhn tikken. Ben en Anita begonnen weer over de mat in de badkamer. Zij vonden de rode mat niet heel praktisch. Dit had ook met de hygiëne te maken. Waar mensen zich al druk om kunnen maken.

Uiteindelijk kregen Peter en Miranda het meeste geld. Zij wisten deze aflevering te winnen. De andere koppels hadden het nakijken. Maar zij hoefden ook niet te treuren. Zij kregen allemaal goede tips voor hun eigen Bed and Breakfast. Dus die hebben ze maar mooi weer binnen! 

Het was weer een hele leuke aflevering. Volgende week is Bed and Breakfast ook weer te zien. Dus kijk ik alweer uit naar volgende week maandagavond. 

Tot volgende week!

Bed and Breakfast is iedere maandagavond om 21.15 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Max.