Expeditie Robinson 2018 Moet de groep wel zo blij zijn met winnaarseiland?

Expeditie Robinson 2018 Moet de groep wel zo blij zijn met winnaarseiland?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Nadat vorige week weer een bekende Nederlander op had gegeven is het aantal Vips ook minder geworden. Zowel de bekende Nederlanders als de onbekende Nederlanders hebben elkaar eeuwige trouw beloofd. En waar het vroeger soms een strijd tussen Belgen en Nederlanders was, is het nu een strijd tussen de bekende en de onbekende Nederlanders. En wie de meerderheid heeft kan de andere groep uitdunnen.

Dit is de aflevering van de emoties, er worden brieven van het thuisfront bezorgd, zowel op winnaarseiland als bij alle andere deelnemers. De tranen vloeien rijkelijk, soms wordt er mee gesnikt met de brieven van een ander. Maar allen zijn ze onder de indruk.

De aflevering stond bol van bondjes en proeven. Stijn en Nienke zoeken hulp bij Steven die instemt om op Do te stemmen, maar dit niet van plan is. Gregory trekt na de brief van thuis de conclusie dat hij alleen nog maar voor zichzelf moet gaan en besluit de ochtend van de proef niet te koken en te zweten boven het vuur maar te luieren en krachten te sparen. En geeft dan ook grif complimenten aan Stijn die wel heeft gekookt.

Laurie, Dominique en Jan spreken af op Stijn te stemmen en als een van hun wint niemand mee te nemen naar winnaarseiland om hun aantal in de groep niet verder uit te dunnen.

De proef volgt en men moet rond draaien met een ton om hierdoor zakjes kogels te bemachtigen daarna moet over een evenwichtsbalk gelopen worden en met een katapult moeten 3 glazen potten kapot worden geschoten.

Jan geeft zichzelf als oud tweemalig schutterskoning een goede kans. Maar het ronddraaien rond een ton duurt wel heel erg lang voordat de kogels vrij zijn gespeeld en van ronddraaien wordt je duizelig.

Maar ondanks, het ronddraaien, de duizeligheid en de evenwichtsbalk zijn de onderlinge verschillen klein als aan het schieten wordt begonnen. Het katapult schieten dat moeilijker is dan het lijkt. Schutterkoning Jan in snel door zijn eerste 10 kogels heen en heeft nog niets geraakt. En terwijl sommigen niets zullen raken schieten een paar deelnemers af en toe raak. De uitgeruste Gregory als eerste, dan Dominique die het dus weer goed doet. Dan Steven, weer Dominique, Laurie, Nienke, Gregory ook zijn tweede, Steven, weer Laurie en Nienke.

Gregory, Dominique, Laurie, Steven en Nienke hebben er allemaal 2 geraakt, maar het gaat om de derde. En die is tenslotte voor Steven die besloten heeft verder knielend te schieten omdat dit meer stabiliteit biedt. En die na zijn overwinning de shooters Call of Duty en Halo bedankt.

Dus Steven mag naar winnaarseiland en krijgt een kist mee waar alles inzit om poffertjes te maken. Op winnaarseiland mag hij Robin of Loiza uitdagen en de verliezer moet naar de eilandraad.

Na een zalige maaltijd met door Loiza gemaakte poffertjes en een goede nachtrust daagt Steven Robin uit die wel zin heeft om eindelijk in actie te komen. Hun proef is erg simpel, een aantal houten pinnen pakken maar die zijn alleen te bereiken door er heen te rennen en een aan hun middel vastgemaakt elastiek uit te rekken. Wie als eerste allen pinnen in een bord heeft gestoken wint. Steven begint sterker, Robin weet bij te komen tot ze beiden nog 2 pinnen over hebben maar uiteindelijk weet Steven met een uiterste krachtsinspanning de laatste pin te veroveren en in zijn bord te steken.

De andere deelnemers proberen ondertussen hun tactieken af te stemmen. De personen in de gevarenzone zijn Stijn bij de bekende Nederlanders en Dominique bij de onbekende Nederlanders. Maar omdat Steven twee keer gewonnen heeft zitten er twee bekende Nederlanders op winnaarseiland En zijn de aantallen gelijk.

Op de stemming in de eilandraad blijkt tenslotte dat de onbekende Nederlanders aan het langste eind trekken en wordt Stijn weggestemd.