De winter-cliffhanger van GTST in teken van 'Kwaad Bloed'

De winter-cliffhanger van GTST in teken van 'Kwaad Bloed'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over de tweede winter-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Vorige week werd al duidelijk dat Janine (Caroline de Bruijn) centraal gaat staan.

Dinsdagavond presenteerde zij haar allereerste luisterboek 'Kwaad Bloed'. De presentatie van haar boek verliep niet helemaal zoals Janine gehoopt had. Haar zusje, Marieke ( Lidewij Mahler), gooide bijna roet in het eten. 

Gelukkig liep alles met een sisser af. Maar de gevolgen van dit luisterboek zijn niet te overzien. 'Kwaad Licht' draait allemaal rond vier vrienden. Deze vrienden hebben elkaar een lange tijd niet gezien. Van een warm weerzien is zeker geen sprake. Sterker nog; er gaat letterlijk kwaad bloed vloeien. De verhaallijnen in dit boek, lijken werkelijkheid te gaan worden voor de inwoners van Meerdijk.

In de promo, die dinsdag te zien was, bleek onder andere dat Rik (Ferry Somogyi) een rolletje heeft. Hij blijkt dan geen last meer te hebben van zijn nek. Zou het misschien kunnen dat Zoë (Anouk Maas) in gevaar kan zijn? Zij staat momenteel op het punt om te trouwen met Daan (Dorian Bindels). Daan blijkt ineens een halfbroer van Rik te zijn. Of dit ook nog mee gaat spelen rondom de winter-cliffhanger is nog niet bekend.

Daarnaast breekt bij Bing (Everon Jackson Hooi) en Nina (Marly van der Velden) paniek uit. Ineens blijkt hun kleine Max te zijn verdwenen. Wie heeft deze kleine man ontvoerd? Zou het wellicht Amir (Alkan Çöklü) kunnen zijn? Hij heeft toch vader gevoelens voor deze kleine man ontwikkeld. Hij is namelijk de biologische vader van Max. Kan hij er wel mee omgaan dat Bing en Nina zijn kind opvoeden?

Ook is al duidelijk dat er weer een personage vermoord gaat worden. Om wie het dit keer gaat is nog niet bekend. De spanning lijkt nu al te worden opgebouwd. Of Janine nog op tijd zal kunnen zijn om de gevolgen te beperken, zal nog maar even moeten blijken.

De winter-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 5 januari 2019 te zien bij RTL 4.

Foto: Feriet Tunc