Heel Holland Bakt gaat weer van start

Heel Holland Bakt gaat weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanavond is het eindelijk zo ver. Om 20.20 uur is de start van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. In totaal strijden er vijftien thuisbakkers om een plek in de bekende tent. In deze tent is maar plek voor tien thuisbakkers. Dit houdt in dat er na vanavond al vijf thuisbakkers af gaan vallen. Gelukkig hoeft de kijker deze vijf afvallers niet lang te missen.

Maandag start namelijk Smaakt Naar Meer. In deze talkshow blikt presentator André van Duin terug op de aflevering van Heel Holland Bakt. De eerste vijf afvallers schuiven dan ook aan om over hun bak avontuur te praten. Hoe hebben ze hun deelname ervaren? Smaakt Naar Meer is vanaf 22.10 uur te zien, direct na Bed and Breakfast op NPO 1.

Wat is Heel Holland Bakt zonder deskundige jury? Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven hebben de taak om alle gerechten te proeven. Wat vinden zij van de smaak? Komt die overeen met de presentatie? Is het wel allemaal goed gaar? De beoordeling van de baksels is voor de thuisbakkers altijd een spannend moment. Want er hangt bijzonder veel af van het oordeel van de jury.

Het draait natuurlijk allemaal om de titel. Want wie wordt de beste thuisbakker van 2019? De thuisbakker die wint, zal de opvolger zijn van Hans. Deze jonge thuisbakker wist het afgelopen seizoen op zijn naam te zetten. De jury vond hem een goede bakker. Hans werd dan ook een paar keer de beste bakker van de dag.

De komende weken worden weer behoorlijk smakelijk. Zo verschijnen er speciale gerechten rond de feestdagen. Zo zal de aflevering op 30 december in het teken staan van oud en nieuw. De thuisbakkers zullen dan waarschijnlijk aan de (be)slag gaan met oliebollen en appelflappen. Het lijkt misschien simpel, maar maak het maar eens onder tijdsdruk.

Direct na Heel Holland Bakt komt NPO 1 met een nieuw programma. Om 21.20 uur zal de eerste aflevering van Sterke verhalen te zien zijn. Deze spelshow wordt gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries. Zij wordt iedere week bijgestaan door Richard Groenendijk en Peter Pannekoek. Zij moeten beoordelen of verhalen echt waar zijn, of juist niet.

Heel Holland Bakt is vanaf vanavond weer iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.
Sterke verhalen is vanaf vanavond iedere zondag om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.
Smaakt Naar Meer is vanaf maandagavond iedere week om 22.10 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto:  Roland J Reinders / MAX