Linda de Mol wint opnieuw de zaterdagavond

Linda de Mol wint opnieuw de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond zaten de meeste mensen weer klaar voor Oh wat een jaar! Dit keer keerde het spelprogramma van Linda de Mol terug naar 1988. De gasten waren Danny de Munk en Anne-Marie Jung. Er kwamen allerlei vragen over het jaar 1988 aan bod. In totaal schakelden er weer 1.535.000 kijkers in voor de vierde aflevering. Hiermee staat Linda op de tweede plek in het kijkcijferoverzicht.

Art Rooijakkers heeft alleen maar profijt van Linda's Oh wat een jaar. Zijn spelprogramma, Praat Nederlands met me deed het met 1.400.000 kijkers ook bijzonder goed. Hiermee eindigde Art op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Volgende week neemt Humberto Tan het tijdstip van Art even over. The big music quiz komt dan met een speciale kerstaflevering. 

NPO 1 scoorde 1.783.000 kijkers voor het NOS Journaal van 20.00 uur. Hiermee is het nieuwsprogramma het best bekeken programma van de zaterdagavond. Maar daarna zakten de kijkcijfers fors in. Zet 'm op! de fondsenwervende show leverde maar 645.000 kijkers op. Een week eerder scoorde NPO 1 nog meer dan 800.000 kijkers voor de finale van De tv kijker van het jaar. Emmen op 1 sloot haar seizoen af met 512.000 kijkers.

In de vooravond deed NPO 1 het juist wel weer goed. Het consumentenprogramma van BNNVARA, Kassa, wist weer 1.343.000 kijkers te bereiken. Wederom presenteerde Amber, van de Belbus, het consumentenprogramma. Het is voor de tweede keer dat Amber presentatrice Brecht van Hulten vervangt. Kassa eindige op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht.

SBS6 kwam niet echt mee met de andere zenders. De finale van Dance As One sloot af met 240.000 kijkers. Met deze kijkcijfers staat het dansprogramma niet in het kijkcijferoverzicht. Een herhaling van Waar is de Mol? wist 287.000 kijkers te bereiken. Hiermee sloot Johnny de Mol de kijkcijfer top 25. Kees Tol sloot zijn trouwshow af met 205.000 kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Roy Beusker