Wie is de mol? verslaat Holland's Got Talent

Wie is de mol? verslaat Holland's Got Talent

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De eerste zaterdagavond van 2019 was meteen spannend. Zowel RTL 4 als NPO 1 startten beiden met een nieuw seizoen van een vertrouw programma. Wie won de eerste zaterdagavond van het nieuwe jaar de strijd om de kijker? Met ruim 2,9 miljoen kijkers is Wie is de mol? de winnaar geworden. Rond 20.25 uur wist het populaire spelprogramma de meeste kijkers te bereiken.

RTL 4 wist ruim 1,4 miljoen kijkers met Holland's Got Talent. De talentenjacht staat met deze kijkcijfers op plek drie in het kijkcijferoverzicht. Later op de avond won NPO 1 wel van RTL 4. Frans Bauer in China wist zeker 1,3 miljoen kijkers te bereiken. Wie ben ik? moest het bij RTL 4 met 1 miljoen kijkers doen. 

In de vooravond was het vooral Kassa die weer veel kijkers bereikte. Dit keer was er geen normale uitzending van het consumentenprogramma. Amber Kortzorg, bekend van de Belbus, presenteerde het allereerste Kassa Belbusgala. Allerlei fragmenten uit 2018 kwamen nog een keer voorbij. In totaal keken er zeker 1,2 miljoen mensen naar het gala. Hiermee staat deze speciale aflevering van Kassa op plek zeven in het kijkcijferoverzicht.

SBS6 durfde het nog niet aan om met haar concurrenten mee te gaan. Dus zond de commerciële zender weer films uit. Om 19.00 uur was het eerst tijd voor Wreck-It Ralph. Hier keken in totaal 159.000 mensen naar. Daarna zond SBS6 de film Minions uit. Deze gele wezens zijn vooral bekend van de populaire film Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke). Na twee delen vonden de Minions het wel tijd voor een eigen speelfilm. Vanaf 20.30 uur wist SBS6 zeker 253.000 kijkers te bereiken.

Naast Wie is de mol? en Holland's Got Talent, bestaat de top drie verder nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur op plek twee met 2,3 miljoen kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Foto: RTL / William Rutten