Holland's Got Talent 2019: #Wiebelen

Holland's Got Talent 2019: #Wiebelen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond werd er veel gewiebeld bij Holland's Got Talent (HGT). Twee rappers met een positieve energie wilden dat er meer gewiebeld zou gaan worden. Nou dat is de twee, die zichzelf Twice noemen, gelukt hoor.

Paul, Chantal en Angela dansten er vrolijk op los. Het publiek ging helemaal uit haar dak! Nadat de twee rappers hoorden dat ze door gingen naar de volgende ronde, kwam Humberto het podium op. Die wiebelde zoals die nog nooit gewiebeld had. 

Vlak daarvoor waren er ook twee rappers op het podium. Helaas liep dit optreden niet helemaal zoals gepland. Gelukkig hadden de twee dit zelf ook door. De twee misten volgens Paul een zanger. Dus wie weet kunnen deze twee een zanger zoeken en volgend seizoen terug komen? Of gewoon lekker gaan wiebelen met Twice? Ik zeg doen, gewoon lekker wiebelen.

De avond werd trouwens geopend door Annie de Rooij. Inclusief brommer kwam Annie het podium op. Alsof het Paul zelf was die daar op het podium stond. Toen Annie begon met praten en later met zingen, leek het wel echt op Paul. Maar Paul zat achter de jurydesk, dus hij was het niet. Helaas kon Paul er ook niet echt om lachen. Hij vond het wel gedurfd om dit typetje na te doen. Annie kon met brommer en al van het podium af, op naar huis.

Niet grappig:

Ineens was daar Wiljan, een moppentapper. Hij vond zichzelf behoorlijk grappig en waagde de sprong naar het HGT podium. Zijn moeder kon om haar zoon lachen, maar zijn vader niet. Die had volgens Wiljan geen humor. De ouders kwamen ook nog even op het podium. Maar hier moest de vader van Wiljan niets hebben. Dus ging de act snel beginnen.

Werkelijk waar; je kon een speld horen vallen. Het was doodstil in Zwolle tijdens de opnames. Ik kan het weten, ik heb Wiljan 'live' gezien. Helaas vielen zijn grappen niet in de smaak. Sommige mensen in het publiek vonden het slaapverwekkend. De grappen waren zo flauw en zo bizar slecht, dat hij niet door ging naar de volgende ronde. 'Eerst je vader maar eens laten lachen' was het advies. Ik hoop dat Wiljan dat gaat lukken. Echt waar.

Gelukkig wist Belle wel indruk te maken op de juryleden. Compleet in een mooie jurk van Belle, stond Belle voor de juryleden. Zij voelde zich, net als Belle, een buitenbeentje. Ze hield ervan om in de huid van een prinses te kruipen. Haar optreden ontroerde vooral Chantal. Het werd een heel mooi en bijzonder optreden. Met vier keer een ja wist Belle een ronde verder te komen. Maar Belle moest wel beloven ook prinses Beatrix na te doen. Maar die heeft nooit echt gezongen volgens mij.

Paul's Golden Buzzer moment:

Misschien wel het mooiste optreden van de avond was van Kayden. Het verhaal van haar raakte het publiek en de juryleden. Kayden is geboren als meisje maar voelt zich een jongen. Zij wilde zichzelf graag laten zien op het HGT podium. Met een gitaar in de hand zong ze een lied. Iedereen in Zwolle, die er 'live' bij was, werd geraakt door het optreden. Kippenvel overal, bij iedereen. Het gevoel werd ook gevoeld door Paul. Hij stond op en drukte op de Golden Buzzer! Hiermee plaatste Kayden zich direct voor de liveshows! Heel Zwolle ging uit zijn dak door het Golden Buzzer moment. Dit heeft Kayden dan ook meer dan verdiend.

Het laatste optreden was misschien wel heel bizar. Een groep mannen wilde graag dansen voor de jury. Maar niet op een normale manier. De mannen bleken een soort strippers te zijn! Gelukkig zond RTL 4 dit rond 22.00 uur uit. Want dit was niet voor alle leeftijden geschikt. Angela werd er helemaal zenuwachtig van. Dan vond het heel leuk en zag er wel iets in. Dus hij zei volmondig ja! Angela deelde de mening van Dan en zei ook ja.

Helaas vond Paul dit niet fijn. Dus hij vond deze act niet goed genoeg. Alles hing nu af van Chantal's mening. Zij had er ook wel een beetje moeite mee. Toch zei ze ja en dus mochten deze strippende mannen door naar de volgende ronde. Wel hoopte Dan dat er dan meer een act omheen wordt gemaakt. Of de strippende mannen dat ook gaan doen, is nog even afwachten.

Al met al was het een leuke tweede auditie aflevering van HGT. Vooral het wiebelen sprong er wel uit. Om iedereen te laten wiebelen moet je wel van goede huize komen. Want er mag zeker gewiebeld worden in Nederland. De energie van deze twee rappers was erg aanstekelijk. Zulke types mogen wat mij betreft HGT wel winnen. Puur en alleen om het gevoel wat zij overbrengen. Want dat is toch waar HGT om draait. Iedereen lekker laten wiebelen, gewoon omdat ze het in HGT ook doen. Iedereen kan het! Go wiebelen. Jij ook! 

Holland's Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: William Rutten