Linda de Mol neemt RTL4-shows mee naar Talpa

Linda de Mol neemt RTL4-shows mee naar Talpa

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Linda de Mol neemt haar succesvolle RTL4-programma’s Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek, Oh Wat een Jaar en Ik Hou van Holland mee naar tv-zender SBS6 van haar broer John de Mol. Dat heeft Talpa Network woensdagmiddag laten weten in een persbericht.

De presentatrice laat weten met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL te hebben gewerkt. “Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest maar ik heb altijd gezegd: als mijn broer me vraagt kom je me helpen, dan zeg ik natuurlijk ja. En die vraag kwam afgelopen december.”

Linda hoopt dat familiezender SBS6 (samen met Veronica, Net5 en SBS9 onderdeel van Talpa TV) met haar komst uit het slop kan worden getrokken. “Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen”, aldus de presentatrice.

John laat in het persbericht weten dat Linda de met ‘haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon’ weet te raken. “Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken.”

Volgens RTL is het ‘allerminst zeker’ dat Linda al haar RTL4-programma’s meeneemt naar SBS6, zoals Talpa Network in het persbericht stelt. “Wij hebben contractuele afspraken over deze programma’s”, laat een woordvoerster van RTL aan het AD weten. “Dat Miljoenenjacht meegaat, ligt wel in de lijn der verwachting.”

Linda de Mol zal haar overstap naar Talpa Network om 18:00 toelichten bij 6 Inside op SBS6.

Foto: SBS6 / Talpa TV