Holland's Got Talent 2019: Humberto op hakken!

Holland's Got Talent 2019: Humberto op hakken!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niemand heeft dit moment aan zien komen. Presentator Humberto Tan trok de stoute schoenen aan, letterlijk. De dansgroep Trinxx kwam het podium van Holland's Got Talent op lopen met hakken aan. Zij wilden een boodschap overbrengen; iedereen mag zijn wie die wil zijn. Maar toch wilde de dansgroep dat Humberto ook hakken aantrok. Nou dat wilde Humberto wel even doen. Heel Zwolle ging uit zijn dak toen hij dan ook met hakken aan het podium betrad.

Het leek wel alsof Humberto zichzelf letterlijk op de hak nam. Maar de act van de dansgroep ging heel erg goed. Zo dansen de mannen zelfs even op het nummer Toy van Netta. Het publiek kon deze dansact zeker wel waarderen. Want doe ze dat maar eens even na, op hoge hakken. Best lastig volgens mij hoor.

Een jong meisje, Dheva, kwam een beetje verlegen het podium op. Gelukkig ondersteunde Humberto haar door haar te begeleiden naar de zaal. Angela vroeg haar wat ze later wilde worden. 'Accountant' was het bijzondere antwoord. De hele zaal barstte in lachen uit, want wie zegt er nu dat die later accountant wil worden? Maar Dheva danste niet alleen, er kwamen ineens ook andere mensen bij.

Dheva had iedereen maar mooi even in de maling genomen. Met haar dansgroep, Move, wist zij zich te plaatsen voor de volgende ronde. Soms is een act dus niet wat die lijkt. Het maakt het dan wel weer bijzonder om naar te kijken. Humberto sprak Dheva nog wel even aan om haar leugentje.

Helaas valt niet iedereen in de smaak. Neem nu Cees, een man die typetjes neer wil zetten. Hij kwam op als een typetje uit de jaren '50. Alleen Angela leek meteen door te hebben wie Cees nadeed. Vrijwel meteen drukte ze op haar rode kruis. Chantal viel Angela in de rede, de act was nog niet eens begonnen. Gelukkig mocht Cees daarna wel gewoon met zijn act beginnen.

Maar Angela bleef bij haar mening. Ze vond Cees niet grappig genoeg. Dat liet ze weten door maar liefst drie keer op haar rode kruis te drukken. Gelukkig kreeg Angela wel ondersteuning van Dan, Paul en Chantal. Ook zij drukten allemaal op hun rode kruizen. Dus in totaal verbrak Cees een nieuw record. Hij wist in totaal zes roze kruizen te verdienen.

Chimene kwam het podium op en meteen gebeurde er iets. Haar verhaal raakte de juryleden, op acht jarige leeftijd verloor ze haar vader. Mede hierom wilde zij een nummer zingen, om haar vader toch een beetje trots te maken. Heel Zwolle was doodstil en genoot zichtbaar van de stem van Chimene. Paul, Dan en Angela gaven alle drie een ja. Alleen Chantal zette haar ja meer kracht bij. Zo drukte zij op de Golden Buzzer! Hiermee plaatste Chimene zich direct voor de liveshows.

Naast Chimene waren er meer muziek acts. Neem als voorbeeld Pietje! Deze negenjarige jongen wilde maar wat graag zijn nummer laten horen. Hij stond meer dan zijn mannetje. Chantal raakte een beetje gecharmeerd van Pietje. Meteen daarna begon hij met zingen. Alsof er een nieuwe Jantje Smit op het podium stond. Iedereen vond het een hele leuke act. Dus kreeg Pietje vier keer een ja!

Hoe krijg je Angela agressief? Nou heel simpel, je hebt alleen een panfluit nodig. Jeroen uit Hasselt probeerde het om de jury positief te stemmen. Nou helaas voor Jeroen liep het niet heel goed af. Angela vond het niet goed genoeg waardoor Jeroen het podium moest verlaten, maar hij mocht zijn panfluit wel houden. Die neemt niemand hem meer af.

De derde auditie aflevering werd afgesloten door de tienjarige Fleur. Zij kwam naar Holland's Got Talent om te dansen. Dat deed ze dan ook heel erg goed. Vooral Dan kreeg een brede glimlach op zijn gezicht. Iedereen was erg enthousiast door Fleur. Toen Paul vroeg of ze ook nog kon zingen, kreeg hij een heel brutaal antwoord. 'Dat weet je pas als je me doorlaat' aldus Fleur. Paul was hierdoor even sprakeloos.

Het was weer een hele bijzondere auditie aflevering. Volgende week is er weer een nieuwe auditie aflevering te zien. Ook dan zullen er veel nieuwe acts te zien zijn. Maar welke acts weten de juryleden te raken? Alleen Dan heeft nog een mogelijkheid om op de Golden Buzzer te drukken. Zal hij dat ook gaan doen volgende week?

Holland's Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: RTL / William Rutten