Holland's Got Talent bereikt 1,5 miljoen kijkers

Holland's Got Talent bereikt 1,5 miljoen kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

De talentenjacht van RTL 4, Holland's Got Talent, houdt zich prima staande tegenover Wie is de Mol? In totaal keken er zaterdagavond zeker 1,5 miljoen mensen. Deze mensen zagen onder andere hoe presentator Humberto Tan op hakken het podium betrad. Ook was er een meisje te zien die dacht te kunnen huilen. Helaas lukte het niet om onder de druk van de talentenjacht te huilen.

De meeste kijkers stemden af op de derde aflevering van Wie is de Mol? Het populaire spelprogramma bereikte weer 2,8 miljoen mensen. Hiermee staat het spelprogramma bovenaan in het kijkcijferoverzicht. Van deze 2,8 miljoen kijkers, zapten er zeker 1,1 miljoen weg naar NPO 3. Hier was de talkshow, Moltalk, weer te zien. Deze talkshow kwam uit op plek negen in het kijkcijferoverzicht. 

RTL 4 hield ook een miljoenenpubliek vast na Holland's Got Talent. Om 22.00 uur keken er nog ruim één miljoen mensen naar Wie ben ik? Met deze kijkcijfers staat het spelprogramma op plek tien en Holland's Got Talent kwam uit op plek vier.

NPO 1 wist ook veel kijkers vast te houden. Direct na Wie is de Mol? bleven er nog 1,2 miljoen mensen over voor Frans Bauer in China. Ook daarna scoorde NPO 1 met Studio Sport Eredivisie. Hier keken in totaal ook nog eens 1,5 miljoen mensen naar.

In de vooravond was het Kassa die weer veel kijkers wist te informeren. Amber Kortzorg was weer te zien als presentatrice. Ook maakte Renze Klamer zijn debuut als nieuwe bestuurder van de Belbus. In totaal werd Kassa bekeken door 1,2 miljoen mensen, goed voor plek zeven in het kijkcijferoverzicht.

De concurrenten in de vooravond deden het iets minder. Zo werd RTL Boulevard bekeken door 733.000 mensen en Lachen om home video's deed liet 442.000 mensen weer lachen. Direct na de home video's van SBS6 zond de commerciële zender een film uit. Indiana Jones and the Temple of Doom werd nog bekeken door 341.000 kijkers.

Na deze film, die alweer uit het jaar 1984 komt, werd Hart van Nederland nog bekeken door 671.000 mensen. Shownieuws kon nog rekenen op 506.000 kijkers. Hierin werd bekend gemaakt dat de act voor het songfestival gekozen is. Maar wie ons land gaat vertegenwoordigen in Israël is nog niet bekend gemaakt.

Verder viel het op dat de herhaling van De Rijdende Rechter: wordt vervolgd goed werd bekeken. Om 17.20 uur zond NPO 1 namelijk de herhaling uit. Hier zaten toch maar mooi even 562.000 mensen voor klaar. De reguliere aflevering van woensdagavond werd bekeken door bijna 900.000 kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: William Rutten