TV-blog: Frisse wind

TV-blog: Frisse wind

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandag kwam er vrij opvallend nieuws naar buiten. De weerman van SBS6, Piet Paulusma, wordt op straat gezet. Het is nu WEER tijd voor iets anders moet John de Mol gedacht hebben. Na een loopbaan van ruim drieëntwintig jaar zakt Piet nu figuurlijk door het ijs. Of hij de bui al zag hangen is niet duidelijk. Maar vrij opvallend is het wel om de bekendste weerman van de Nederlandse televisie zo aan de (water)kant te zetten.

Natuurlijk denkt John na over de gevolgen. Zo heeft hij al nieuwe weermensen aangekocht. Onder andere Amara Onwuka vertrekt bij RTL om bij SBS6 aan de slag te gaan. Of zij ook de straat op gaat om mensen te interviewen is nog maar even de vraag. Om Piet te vervangen moet je van goeden huize komen. Eigenlijk is niemand te vervangen en zeker Piet niet.

Heel Nederland kent Piet en Piet kent heel Nederland. Waar die weerman allemaal wel niet geweest is. Naast zijn weerpaatjes is hij ook bekend van zijn diepte-interviews. Zo is Piet een meester in het stellen van gesloten vragen. Zo hoor je hem vaak vragen ‘vind je het leuk hier?’ of ‘werk je hier allang?’

Maar hoe moet het nu verder? Na Kees Tol en Irene Moors is Piet de volgende die van het schaakbord wordt afgeveegd. Iedereen had er vandaag wel een mening over. Het is natuurlijk ook vreselijk voor de man die al drieëntwintig jaar voor dezelfde werkgever werkt. Gelukkig voelt Piet zich gesteund door alle reacties.

Zoiets laat maar weer zien hoe mooi Nederland is. Ineens lijkt Nederland pal achter Piet te gaan staan. Of het iets oplevert is nog maar even de vraag. John zal er waarschijnlijk om gaan lachen. Hij is druk bezig om van SBS6 iets te gaan maken. Maar wat dit ‘iets’ precies is, is nog niet helemaal duidelijk. Wie is de volgende die moet vrezen voor zijn of haar baan?

Zelf denk ik dat het einde van Hart van Nederland dichterbij is dan wij denken. Het is geen geheim dat John een talkshow wil, dus ja wat moet er dan met Hart van Nederland? Misschien kan het wel verhuizen naar RTL 4? Maar Hart van Nederland is niet echt een RTL-programma, dan zou het eerder passen bij de publieke omroep. Maar wil de publieke omroep wel een afdankertje van John?

Ondertussen is Omroep Max baas Jan Slagter druk in gesprek met Piet. Hij ziet wel iets in de Friese weerman. Zou Piet aan de slag gaan bij Max? Maximaal Weer met Piet? Het klinkt wel fijn! Dus je moet maar zo denken, na regen komt zonneschijn! Waar dan ook de storm gaat heus wel weer liggen.

Foto: SBS