TV-blog: Vroeger was alles beter?!

TV-blog: Vroeger was alles beter?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Welkom bij De Zwakste Schakel!

Die zin staat mij voor altijd bij. Nog even en die zin hoor je weer op televisie. RTL 4 blaast het oude spelprogramma nieuw leven in. De zender moet nu echt hard op zoek om zich staande te houden tegenover concurrent SBS6. Dus wordt er nu echt in de archieven gedoken om alles terug te halen wat nog kan.

Tja en dan kies je voor De Zwakste Schakel? Het idee van meer spelprogramma’s op televisie vind ik een goede stap. Na Bankgiro Miljonair, voorheen Lotto Weekend Miljonair, keert nu nog een oud spelprogramma terug op de buis. Natuurlijk kan ik daar intens van genieten, ik hield van Chazia Mourali.

Want wat maakte die vrouw een indruk zeg. Als een echte meesteres stuurde ze iedereen zonder pardon de studio uit. In die tijd zou ze zo de politiek in kunnen. Met haar harde hand zou politiek Den Haag er heel anders uit zien. Maar wat bleek later, het was gewoon een rol die ze aannam! Later bleek Chazia heel aardig en vriendelijk. Ik voelde mij toch een beetje opgelicht hoor.

Nu denkt RTL 4 er goed aan om dit spelprogramma terug te halen naar het heden. Alleen zijn ze wel even vergeten om Chazia te bellen? Ze hebben namelijk al iemand anders gevonden voor de presentatie. Niemand minder dan Bridget Maasland mag het nu gaan doen. Die zag ik totaal niet aankomen! Bridget die De Zwakste Schakel presenteert is net zoiets als Ruben Nicolaï die Idols presenteert; je verwacht het niet.

Het lijkt wel alsof het teruggaan in de tijd het antwoord is op John de Mol. Tot voor kort liet RTL 4 veel van haar ‘sterren’ de overstap maken naar SBS6. Onder andere Gordon, Wendy van Dijk en Linda de Mol verruilden hun vertrouwde zender. Dus moest RTL 4 wel nadenken wat zij hier tegen konden ondernemen.

In alle eerlijkheid hoor; Bridget verdient meer dan alleen twee minuten in RTL Boulevard. Maar De Zwakste Schakel? Waarom Bridget, waarom doe je dat? Zij wilde graag van haar ‘ijskoningin’ imago af. Nou sorry, maar dit helpt daar totaal niet bij hoor. Hiermee wek je hele andere ideeën over jezelf. Ik snap niet dat Bridget zichzelf verlaagd voor dit spelprogramma.

Volgens mij kan Bridget veel meer dan De Zwakste Schakel presenteren. Niemand kan tippen aan Chazia natuurlijk. Al weet ik nu dat het een rol was, ik zou haar dolgraag terugzien. Want een programma overnemen is heel lastig. Daar weet Ruben alles van, die Puur Geluk overnam van Nance. Het zag er heel onwennig uit, alsof hij ook inzag dat het niet hoorde op die manier.

Een spelprogramma is toch verbonden met een presentator. Zo bracht SBS6 ooit het Rad van Fortuin terug. Alleen Hans werd niet gevraagd om weer aan het Rad te draaien. Nee dat mocht zanger André Hazes ineens doen. Maar een langdurig project werd het niet. Dat is ook wel weer jammer, want een programma comeback hoeft niet kort te duren.

RTL 4 is al langer bezig met het verleden. Na successen als Oh Wat Een Jaar! En Groeten uit 19XX gaat de commerciële zender letterlijk terug in de tijd. Kees & Co, Dancing WIth The Stars, Bankgiro Miljonairs en nu De Zwakste Schakel zijn daar mooie voorbeelden van. Want is het volgende wat terug gaat keren? Stiekem hoop ik op Life 4 You met Carlo & Irene.

Tot de volgende week bij een nieuwe blog.

Tot ziens!