Bed and Breakfast: Crea de bea?!

Bed and Breakfast: Crea de bea?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nu Heel Holland Bakt afgelopen is, moest er wel iets speciaal voor terugkomen. Nou dat is meer dan gelukt hoor met Bed and Breakfast (BenB). Het programma vol echte mensen is terug met gloednieuwe afleveringen. Dus is het tijd om de eerste aflevering van het huidige seizoen te analyseren.

Christa en Paul zijn twee gezellige mensen die erg houden van hun BenB houden. Alleen vraag ik me af wat er met Christa aan de hand is? Heeft zij gisteren een leuk feestje gehad? Of is ze misschien ziek geweest? Ze klinkt heel erg hees, misschien even een kopje thee met honing? Dat schijnt te helpen, heb ik gehoord.

Nou de eerste gasten, Anneriet en Peter, zijn nog niet binnen of het klagen begint al. Zo missen zij een badjas in de badkamer! Nou een schande, ik zou spontaan mijn spullen pakken en vertrekken. Maar dat doen ze dan ook weer niet hé? Anneriet is overigens wel een heel vrolijk mens. Ze lacht om alles, werkelijk alles. Dat is ook best knap, dat je om alles kunt lachen, hahaha.

Anneriet miste meteen de televisie op haar kamer. ‘Dat is een keuze’ gaf ze aan. Ja dat klopt inderdaad Anneriet, het is een keuze om geen televisie in de kamer te hebben, hahaha. Ondertussen arriveerden ook Christel en Aad die erg van hout houden. Zij zijn vooral positief verrast door het pand waarin zij mogen verblijven.

Het uitje van Christa en Paul bestaat uit een boottochtje. Of dat helemaal in de smaak viel is niet helemaal te zeggen. De gasten zaten wat ongemakkelijk in het bootje. Maar dat kan ook de spanning zijn natuurlijk. Want ga maar eens met mensen de boot in die je amper twee minuten kent. Het is ook wel een beetje veel.

‘Ik ben niet kapot van dat goud’ zei Anneriet na het opstaan. Ze doelde op het goud op de rand van het gordijn. Toch een hele bijzondere uitspraak, want hoezo kun je niet kapot ergens van zijn? Ik vind dit een hele lastige uitspraak die ik even moet verwerken. Dan meteen de tip van Anneriet en Peter; een speciale kraan in de badkamer. Christel en Aad hadden meer tips. Zo misten zij de badjassen en de douche lekt. Daar zou ook wel even naar gekeken kunnen worden.

Dan meteen door naar de BenB van Christel en Aad zelf. Zij hebben laminaat aan de muur geplakt. Ook zag ik een groot spinnenweb op het raam zitten? Ik weet niet of zij van Halloween houden, maar het zag er wel een beetje gruwelijk uit. Wie wil dat nu op zijn of haar raam hebben? Gelukkig zijn samen verschillend moet je maar denken.

Christa en Paul zijn in ieder geval dolenthousiast over hun kamer. Zij willen dolgraag boven slapen, bijna tegen het plafon aan. Het zag er behoorlijk ongemakkelijk en krap uit, maar de twee wilden het toch dolgraag doen. Ik zou het ze persoonlijk niet nadoen, maar dat heeft meer met mijn hoogtevrees te maken.

Anneriet is meteen verliefd op de lamp in haar kamer. Die zou ook heel goed passen in haar BenB. Verder lachte Anneriet weer alles bij elkaar. Je zou er bijna bang van kunnen worden. Gelukkig gingen de gasten meteen door naar een beelden kas. Ja, een beelden kas, ik keek er ook van op. Hoe komen mensen toch op die gezellige ideeën. Je moet er maar opkomen, toch?

Daarna kregen de gasten een lesje skiën. Een lesje die niet heel veel voorstelde. Maar het was toch lastig voor Christa, zij viel nog voor ze overeind stond. Gelukkig kon ze er zelf wel om lachen, dat is dan wel weer een goed teken. Vervolgens ging het er ruig aan toe. Iedereen zat in een soort opblaasband en botste op elkaar als een soort botsauto’s. Wat had iedereen het toch naar zijn zin. Maar het zag er ook wel een beetje spannend uit. Ieder moment had er zomaar iemand uit de bocht kunnen vliegen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, tenminste niet op camera.

Als tip hadden Christa en Paul dat er een kamerplant in de kamer zou mogen staan. Dan is er meer groen in de kamer aanwezig. Het was nu allemaal zo houterig en dat was prima. Anneriet en Peter vonden dat het wel meer op een boomhut mocht lijken allemaal. Waarom zij dit precies wilden is mij niet helemaal duidelijk.

Als laatste werd de BenB bezocht van Anneriet en Peter zelf. Zij zijn nogal fan van de kringloopwinkel. Daar komen ook een aantal van hun spullen vandaan. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht van Anneriet en Peter. Maar het is wel heel leuk om te zien. Op weg naar deze BenB droeg Aad geen gordel! Hij had hem niet goed omgedaan, wat ik toch erg vond.

Christel keek haar ogen uit in de BenB. ‘Crea de bea’ zei ze direct. Alles was maar ‘leuk’ en ‘gaaf’ in deze BenB. Ook Christa en Paul hadden het naar hun zin. Op hun kamer stond een flesje parfum die Christa wel uit wilde testen. Met een luchtje op kon het uitje beginnen.

Het uitje bestond uit een potje wandelvoetbal! Ja echt, een potje wandelvoetbal. Rennen was dan ook niet toegestaan. Tijdens deze wedstrijd vond ik Aad wel een beetje handtastelijk worden naar Christa. Ik zou daar heel erg ongemakkelijk van worden, maar ja dat ben ik. De gasten hadden in ieder geval plezier in deze wedstrijd. Daarna werd er een bezoekje gebracht aan een museum.

Na de laatste nacht werd het tijd voor het ontbijt. Anneriet sprak over een ‘fruithapje’. Dat vond ik heel gezellig klinken, alsof er allemaal kleine kinderen bleven logeren. De eitjes kwamen vers van de boer. Kortom aan alles was gedacht. Maar toch was er iets aan te merken. Christel miste een passpiegel in haar kamer en Paul vond ‘harde kussens’ wel fijn.

Nadat alle BenB’s bezocht waren, werd het tijd voor de einduitslag. Ik zag geen directe winnaars. Maar de BenB van Paul en Christa sprong er voor mij wel uit, meer dan de anderen. Toch wisten Anneriet en Peter te winnen. Zij kregen het meeste geld voor de overnachting. Dus gefeliciteerd Anneriet en Peter, hahaha.

Bed and Breakfast is iedere zondagavond om 20.20 uur te zien bij Max op NPO 1.

Tot volgende week!