Lucille Werner zoekt Minister van Gehandicaptenzaken

Lucille Werner zoekt Minister van Gehandicaptenzaken

Geschreven door Pieter Jongsma

KRO-NCRV gaat op zoek naar een Minister van Gehandicaptenzaken. Op vrijdag 24 kiest Nederland een nieuwe minister. Als het aan de omroep ligt komt deze persoon aan het hoofd van een nieuwe op te richten ministerie te staan.

De minister van Gehandicaptenzaken wordt het gezicht en de stem van mensen met een handicap in Nederland. Na verkozen te worden staat de minister een jaar lang aan het hoofd van het ministerie van gehandicaptenzaken: een online platform waar de activiteiten van de minister gevolgd worden.

Iedereen kan solliciteren op de functie van minister. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaatministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de liveshow op 24 mei op NPO 1.

Lucille Werner: "Ik vind het geweldig dat KRO-NCRV zich sterk maakt voor mensen met een handicap. We hebben het hier over een groep van bijna 2 miljoen mensen. Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap."

Peter Kuipers, waarnemend voorzitter van de omroep: "Als KRO-NCRV willen we mensen dichter bij elkaar brengen. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze minister er nog niet is."

Foto: KRO-NCRV