Holland's Got Talent 2019: Anaconda Style?!

Holland's Got Talent 2019: Anaconda Style?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Na weken van audities was het tijd voor de eerste halve finale van Holland’s Got Talent. In deze eerste halve finale streden negen acts tegen elkaar. Helaas kunnen er maar twee door naar dé finale. Maar welke act is er goed genoeg voor de finale? Welke vallen misschien al direct af? Stiekem kijk ik hier al weken naar uit, nu draait het echt ergens om.

Holland’s Got Talent deed erg goed aan om Candymen als laatste op te laten treden. Want eerlijk is eerlijk; het was wel een achttien plus act. Niet echt geschikt voor de hele familie op zaterdagavond. Maar wat waren de mannen goed! Zij hebben de tips van de jury meegenomen naar deze halve finale. Je houdt ervan of niet, maar optreden kunnen deze mannen wel!

Zij gingen er dan ook vol voor. Met uitstekende muziek gingen er steeds meer kledingstukken uit. Natuurlijk kon er niets aan blijven, dus stonden zij compleet naakt op het podium. Humberto voelde zich een beetje ongemakkelijk hierdoor. Hij vroeg al snel of Chantal niet met hem wilde ruilen van plek. Helaas was Chantal niet echt fan van deze act. Maar dit is toch geweldig voor de finale?

De act die meteen naar huis kon was wel goochelaar Robin. Wat hij precies deed werd mij niet helemaal duidelijk. Het duurde lang waardoor ik al snel afhaakte. Hij speelde ook nog even met drones, waar ik helemaal niets mee heb. Dan vond de act ook langdradig en drukte op zijn rode kruis. Hiermee werd voor mij al snel duidelijk dat hij niet naar de finale ging. Want een rood kruis in de halve finale is een ticket naar huis.

Nicky en Serdi of Serdi en Nicky, die twee waren in Zwolle heel leuk samen. Maar in de halve finale ging het een beetje mis. Misschien niet een beetje, maar juist heel erg. Het nummer wat zij kozen paste totaal niet bij hun. Waarom ze juist voor dit nummer kozen is mij een compleet raadsel. Dan en Angela drukten allebei op hun roze kruizen. Ook zij wisten zelf ook al wel dat zij niet door gingen naar de finale.

De tienjarige Pietje zong een nummer van Heintje. Hij droeg het nummer op aan zijn moeder. Iedereen was helemaal weg van de charmes van deze jonge zanger. Maar waarom iedereen weg van hem is, is mij niet helemaal duidelijk. Hij zou het goed kunnen doen bij The Voice Kids, maar bij Holland’s Got Talent vind ik hem niet helemaal op zijn plek. Toch zijn de juryleden helemaal weg van hem. Het publiek trouwens ook, misschien ben ik één van de weinigen die niet zo enthousiast is. Gelukkig mag dat ook en hoef je niet dezelfde mening te hebben als de juryleden.

Verder waren dansgroepen Tough Kiddo’s, Breaksquad en danser Sebastian die nogmaals lieten zien wat zij in huis hadden. Vooral Sebastian was een beetje gespannen, hij kreeg immers de Golden Ticket van Dan. Helaas zegt dat niet altijd iets, het zorgt niet voor een automatische plek in de finale. Je moet dan juist nog meer je best doen om de jury te overtuigen.

Om heel eerlijk te zijn vielen Tough Kiddo’s en Sebastian mij een beetje tegen. Zij hebben wel hard gewerkt aan hun act, maar ik had er meer van verwacht. In Zwolle leek het toch een stuk beter. Breaksquad deed het juist wel heel erg goed. Dat is een dansgroep die zeker ver kan gaan komen. Misschien winnen zij de finale ook nog wel?!

Het koor uit Almere deed ook meer dan haar best. Compleet in mooie kleding lieten zij de jury zien en vooral horen wat zij allemaal konden. Met een glas (wijn denk ik) in de hand zongen zij wederom op een bijzondere manier. Een koor die de halve finale bereikt is al een prijs op zich. Maar of het ook finale waardig is, dat vraag ik mij hardop af.

Zangeres Sara maakte een lelijke uitglijder. Niet letterlijk hoor, ze bleef op het podium staan. Maar qua stem ging het op het laatste moment een beetje mis. Zelf had ze dit ook al door, dus leken haar kansen te zijn verkeken. Maar nog niets is zeker, alles kan nog, moet je maar denken.

Mijn favoriete acts van deze halve finale zijn Candymen en Breaksquad. Die zou ik een plek in de finale meer dan gunnen. Helaas dachten de juryleden hier iets anders over. Breaksquad wist de finale wel te halen. Maar de mannen van Candymen helaas niet, tot mijn grote verbasing. De jury riep Pietje uit tot finalist! Pietje?? Ja, die tienjarige zanger staat gewoon in de finale. Zelf had in Candymen leuker gevonden, maar ja, ik zit niet in de jury.

Volgende week is er weer een halve finale van Holland’s Got Talent. Dan zullen er weer negen acts tegen elkaar gaan strijden. Ook dan zullen er twee acts naar de finale gaan. Welke acts dit zullen zijn weten we volgende week.

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: BNNVARA / John Kramer