Bed and Breakfast: Onvoorstelbaar

Bed and Breakfast: Onvoorstelbaar

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was zondagavond weer volop genieten van Bed and Breakfast (benb). Wederom waren er drie verschillende benb’s te zien. Zo waren daar Gerda en Ad. Zij hebben pas een half jaar een eigen benb, maar dat is niet te zien hoor. Het leek wel alsof zij al jarenlang de benb runnen. Gerda is wel meteen duidelijk; zij heeft een hekel aan haren van de vorige bezoekers. Ik denk dat de nieuwe bezoekers daar ook niet aan moeten denken.

Als eerste kwamen daar Renske en Wim. Vooral Renske viel mij direct op. Het leek mij op een vrij pittig persoon met een eigen willetje. Maar dat bleek toch wel mee te vallen. Zij mochten in een kamer vol varkens slapen. Hier moest Renske wel even aan wennen, maar al snel draaide ze bij en voelde ze zich thuis.

Daarna kwamen Wicki en Lily langs. Vooral Wicki was iemand met een sterke persoonlijkheid. Haar Duitse accent viel meteen op. Laat ik daar nu dol op zijn; Duitse mensen die Nederlands praten. Wicki is overigens ook heel duidelijk. Zij werkt niet voor een baas, want zij is dominant. Ik geloofde haar meteen, want dat zij dominant is, is wel overduidelijk.

Renske en Wim hebben een hele eigen stijl in hun benb. Zo stamt hun vloer van een oude basisschool. Ik vraag mij af hoe zij daar aan komen, maar je hoeft ook niet alles te weten. Wel zijn de twee enorm van de retro. De kamers stammen echt uit de jaren ’20 ’30 en jaren ’60. Je moet er wel van houden denk ik.

Gerda en Ad vonden met maar apart allemaal. Laat ‘apart’ nu een codewoord van Renske zijn. Iedere keer wanneer zij ‘apart’ zegt tegen Wim, zegt ze eigenlijk dat iets niet mooi is. Dus schrok ze zichtbaar van het woord uit de mond van Ad. Gelukkig vond Ad het echt apart, als iets positiefs dus eigenlijk.

Wicki vindt het allemaal maar onvoorstelbaar. Vooral het voorstelbare bed vindt ze maar onvoorstelbaar. Vooral de manier waarop ze het zei was heel apart. Want zij alleen minder fijn vond was de badkamer. Het water in de wasbak was niet mengbaar. Aan de ene kant was het koud en aan de andere kant was het koud. Het was inderdaad een beetje apart. Zulke dingen zie je ook alleen maar in een benb.

Wicki heeft haar eigen benb geheel in eigen stijl. Haar benb heeft heel veel grond. Op haar grond lopen allerlei dieren rond, waaronder schapen kalkoens en ganzen. Kortom een hele leuke mini boerderij. Daarnaast heeft Wicki ook nog een eigen museum vol met koffiekannen en ander servies. Het zag er wel een beetje antiek uit, maar op een leuke manier.

Maar ja, Gerda had weer iets aan te merken. Gerda miste een haardroger in de badkamer. Een haardroger is een minder duur woord voor föhn. Gelukkig had ze haar eigen föhn meegenomen. Want stel je toch eens voor, Gerda die haar föhn niet bij zich heeft. DRAMA! Wim had ook een tip voor Wicki. Hij hield van andere koffie die niet standaard was. Weet je wat Wim, je kunt ook in een hotel slapen hé?

Nadat iedereen elkaars benb beoordeeld had, werd het tijd voor de einduitslag. Wicki en haar vriendin Lily wisten als winnaar uit de bus te komen. Zij kregen het meeste geld van de andere twee koppels. Hier werd Wicki een beetje wild van. Maar ja, hoe groot is de kans dat je benb wint? Kans één op drie.

Bed and Breakfast is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Max