Holland's Got Talent 2019: Finaletijd!

Holland's Got Talent 2019: Finaletijd!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is nu eindelijk zo ver. De finale van Holland’s Got Talent is begonnen. In totaal staan er acht acts in deze finale. Zij strijden allemaal om de hoofdprijs van €50.000,-. Maar wie gaat er uiteindelijk vandoor met het prijzengeld? Het gaat vast en zeker een mooie finale worden. Ik heb hier echt al naar uitgekeken.

Breaksquad mocht de finale openen. Zij lieten zien dat hij zeker in de finale thuishoren. Alleen vond ik de muziekkeuze niet geheel passen bij de dansact. Het was niet echt sprekende muziek. Ik weet niet wat ik wel van de muziek vond. Maar het dansen zelf zag er wel heel goed uit. Of het goed genoeg is voor de overwinning?

Pietje zong in de finale een nummer van Jan(tje) Smit. Hij deed dat maar mooi weer even. De kleine zanger had er heel veel plezier in. Ook het publiek ging helemaal los op het optreden van Pietje. De juryleden waren ook heel enthousiast. Pietje heeft het heel goed gedaan. Echt een jongen met talent om Nederlandstalige muziek te maken. Dus daar heeft hij al iets mee gewonnen.

Trinxx! Wat een enthousiasme en wat een power staat daar op het podium. Ga er maar eens naast staan zeg. Dansen op hakken van vijftien centimeter. Met een hele fijne mix van meerdere muziekstijlen spreekt dit optreden mij veel meer aan. Echt een heel muzikaal en fantastisch optreden. Onwijs goed gedaan mannen, jullie mogen van mij zeker winnen! Maar of ze ook gaan winnen hangt van de kijkers thuis af. Trinxx staat in ieder geval in mijn top drie van de avond.

Adinda is een finaliste waar ik mij over verbaasd heb. Dat Alinda talent heeft, dat is wel duidelijk. Maar is het goed voor een plek in deze finale? Tegenover de andere acts lijkt Alinda vrij klein. Het zorgt misschien wel voor een stukje rust in de finale. Maar of je met rust de finale kunt winnen? Ik vraag me dat serieus af. Het optreden was heel erg goed. Maar ik zie haar nog niet winnen.

Pheasant Pluckers. Tja. Wat moet je daar nu van vinden. De één kan er om lachen en de ander niet. Ik denk niet dat ik hiervan kan genieten. Het optreden vond ik vrij rommelig en niet echt thuishoren in de finale. Ik werd hier niet vrolijk van. Nee. Deze groep gaat mijn stem in ieder geval niet krijgen. Ik ben blij dat het optreden erop zit. Maar aan enthousiasme ligt het niet, daar hebben zij meer dan genoeg van.

Ripley, de jongen met een hele bijzondere stem. Hij zong in de finale een heel mooi opera nummer. Ik keek met verbazing naar zijn optreden. Het is niet meer dan logisch dat hij in de finale staat. Hoewel ik er niets van versta, komt de boodschap wel over. Of ik Ripley ook als winnaar zie, weet ik niet. Talent heeft hij wel, meer dan genoeg.

Wat een stem heeft Sanne zeg! Weer koos zij ervoor om een nummer uit een musical te zingen. Dat deed ze op geheel eigen wijze. Fantastisch. Gewoon fantastisch. Meer dan ik eigenlijk niet zeggen. Ik ben fan van de stem van Sanne. Zij mag van mij zeker winnen. Want met zo’n stem en zo’n talent verdien je gewoon om te winnen. Mijn stem zou zeker naar Sanne gaan.

Shinshan mocht de finale afsluiten. Hij gaf een heel bijzonder dansoptreden. Hij danste op het nummer Birds van Anouk. Ik vond dat wel heel bijzonder om juist op dat nummer te dansen. Het paste wel heel goed bij zijn optreden. Misschien is Shinshan wel dé beste danser van het huidige seizoen. Wat zeg ik; hij ís de beste danser. De kans is groot dat hij met de €50.000,- naar huis gaat.

Mijn top drie ziet er als volgt uit; Sanne op één want zij is gewoon de beste van de avond. Plek twee geef ik aan de mannen van Trinxx. Gewoon omdat ze heel goed zijn én omdat ze een mooie boodschap uitdragen. Plek drie geef ik aan Ripley. Zijn stem is ook behoorlijk uniek te noemen. Ik hoop echt dat Sanne de talentenjacht gaat winnen!

Met deze finale zit het seizoen er nu toch echt op. Ik heb echt genoten van deze tiende editie. Iedere week verscheen er weer een blog over de aflevering, die ik met veel plezier heb geschreven. Ik kijk nu alweer uit naar het volgende seizoen!

Foto: RTL / William Rutten