Bed and Breakfast: Foeilelijke koprol

Bed and Breakfast: Foeilelijke koprol

Geschreven door Sebastiaan Boers

Twee weken geleden moest ik Bed and Breakfast (benb) missen. Maar gelukkig was er zondagavond weer een gloednieuwe aflevering te zien. Opnieuw waren er drie koppels met  ieder hun eigen benb. Zo waren daar Evert-Jan en Yvonne. Vooral Evert-Jan viel direct op, het zou zo een typetje van Herman Finkers zijn.

De twee houden niet van een televisie. Dus deze is dan ook niet te vinden in de kamers die zij aanbieden. Bart en Bart vielen dat meteen al op. Zij zijn namelijk wel een televisie gewend. Ook is het oppassen om je hoofd niet te stoten. Marcel en Jenny misten vooral een deur naar het toilet. Want het toilet stond open en bloot in de slaapkamer. Dat was wel even een vreemd gezicht.

Het uitje van Evert-Jan en Yvonne was heel goed voorbereid. Zo gingen de koppels naar een onderduikmuseum. Daarna gingen ze door met circus cursus. Evert-Jan is gymdocent geweest dus hij weet er behoorlijk veel van. Genoeg om over na te denken voor de andere twee koppels.

Want na het slapen was het tijd voor het ontbijt. Daarna werden er tips uitgewisseld. Bart miste een televisie op de slaapkamer. Ook miste hij een krukje voor zijn koffer. Maar Evert-Jan wilde daar niets over weten. Hij kon niet goed omgaan met tips, dat werd wel meteen duidelijk. Jenny vond de missende deur van het toilet vooral lastig. Maar ook daar ging Evert-Jan meteen overheen. Want beneden was ook een toilet.

Als tweede werd de benb van Marcel en Jenny beoordeeld. Yvonne vond werkelijk alles leuk. De badkamer was leuk, het bed was leuk, de kamer was leuk echt alles was leuk. Bart en Bart waren meteen gelukkig; er was een televisie op de kamer. Dus dat is al heel wat voor het koppel.

Het uitje werd heel speciaal. De koppels gingen namelijk zogenoemd citygolf spelen. Dat is golfen door de winkelstraat. Je moet het maar durven denk ik dan. Natuurlijk vond Yvonne alles weer leuk. Maar Bart had het na een paar minuten wel gezien. Eenmaal weer thuis bij Marcel en Jenny gingen de koppels weer door met spelen in de speelkamer.

Evert-Jan en Yvonne vonden Marcel en Jenny vooral heel creatief. Maar het dak kwam wel op ze af. Dus een extra kussen in de rug zou fijn zijn, aldus Evert-Jan. Bart had vooral een tip voor de douchekop. Deze zou misschien iets kleiner gemaakt kunnen worden. Waar maken mensen zich toch druk om?

De derde en laatste benb die beoordeeld werd, was van Bart en Bart. Het koppel heeft hun benb pas drie weken geopend. Maar dat was voor Marcel en Jenny geen probleem. Zij waren erg tevreden over hun kamer. Evert-Jan voelde zich meteen thuis bij Bart en Bart. Hij deed zelf een koprol op het bed! Alsof je naar Nederland in beweging kijkt.

Met een speciale scooter gingen de koppels rondrijden. Vooral Marcel genoot er zichtbaar van. Sterker nog, ik heb nog nooit iemand zo zuur zien kijken bij een uitje. Gelukkig draaide hij snel om, want de koppels mochten een heuse benb sleutelhanger maken. Ik wil dolgraag ook een benb sleutelhanger hebben. Dus eerst een kamer reserveren bij Bart en Bart.

Helaas had Evert-Jan ook een minpunt. Zo vond hij de lamp in de slaapkamer ‘foeilelijk’. Werkelijk waar, foeilelijk? Waar komt deze term eigenlijk vandaan? Yvonne vond het allemaal wel meevallen. Dus zij deed afstand van de uitspraken van haar man. Dat is het beste wat ze in deze aflevering heeft gedaan.

Yvonne miste verder nog een plankje in de badkamer. Een plankje voor je spullen. De spullen had ze voor ‘nood’ in het kastje onder de wasbak gedaan. Dus voor alles is een passende oplossing. Evert-Jan vond het vooral jammer van de ‘foeilelijke’ lamp. Hij had meer verwacht van Bart. Maar daar ging Bart aan werken. Marcel en Jenny wilden wel meer van de mannen zien in de kamer. Dat gaat er zeker nog wel komen. Hoe wil je dat ook zien na drie weken?

Al met al hebben Bart en Bart deze aflevering gewonnen. Zij kregen het meeste geld voor de overnachtingen. Het lijkt wel een soort doorgestoken kaart. Benb staat in dit geval voor Bart en Bart. Natuurlijk is dat een grapje, wat de beide mannen hebben er hard voor gewerkt. Dus de twee hebben meer dan terecht gewonnen.

Bed and Breakfast is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Max