GTST-blog: IJskoude bruiloft!

GTST-blog: IJskoude bruiloft!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) zond vrijdag haar 6000ste aflevering uit. Het werd geen gewone aflevering, maar een hele speciale. Alles stond in het teken van het huwelijk tussen Sjors (Melissa Drost) en Amir (Alkan Çöklü). Voordat het eindelijk zo ver was, werd er een vrijgezellenfeest georganiseerd. Anton (Joep Sertons), Rik (Ferry Somogyi), Bing (Everon Jackson Hooi), Daan (Dorian Bindels) en Rover (Floris Bosma) namen hun vriend mee naar Lapland.

In Lapland leren de vrienden hun reisleidster Romy (Sarah Chronis) kennen. Zij heeft meteen een oogje op Amir. Alleen is hij niet bepaald geïnteresseerd in haar. Rover wel, die probeert meerdere malen om Romy te versieren. Zij laat snel merken dat zij hier niet van gediend is. Alles lijkt met een sisser af te lopen. Tot iedereen besluit om erop uit te trekken met een sneeuwscooter.

Amir heeft Romy achterop wanneer de sneeuwscooter ineens onbestuurbaar lijkt. De twee dwalen af van de rest. Dan gaat het vrij snel mis; Amir en Romy raken gewond door een ongeluk. De vrienden weten Amir snel te vinden. Alleen is er geen enkel spoor van Romy te bekennen. Is zij nog wel in leven?

Rover wil de politie inschakelen. Daan wil hier niets van weten. Daarop besluit Amir zelf op zoek te gaan naar de vermiste Romy. Wanneer hij haar uiteindelijk weet te vinden is zij buiten bewustzijn. Amir weet haar veilig in een blokhut te krijgen. Eenmaal in de blokhut probeert Amir alles om Romy op te waren. Gelukkig weet Romy weer bij kennis te komen. Door de toenadering van Amir raakt Romy onder de indruk van hem. Het komt zelfs tot zoen…

Dan is het ineens twee weken later. Heel Meerdijk is uitgelopen voor hét huwelijk van het jaar. Sjors ziet er oogverblindend uit in haar trouwjurk. Vlak voor het jawoord komt Lana (Faye Bezemer) met een bekentenis. Door haar toedoen heeft Sjors met een stripper gezoend. Gelukkig vergaf Amir haar deze misstap. Zelf zegt hij niets over zijn zoen met Romy. Zij lijkt het namelijk te zijn vergeten, maar is dat ook wel zo?

Romy is zelf ook aanwezig bij het huwelijk. Door het ongeluk raakte zij het gevoel in haar benen kwijt. Hierdoor is zij in een rolstoel beland. Voor haar wordt het ook allemaal te veel. Toch ziet zij hoe Amir het jawoord geeft aan Sjors. Het is een hele mooie plechtigheid. De dominee (een rol van Chantal Janzen), maakt tussendoor nog een grapje.

Iedereen is dolgelukkig voor het bruidspaar. Niets lijkt het geluk meer in de weg te staan. Wanneer iedereen Sjors en Amir feliciteert, gebeuren er dingen met een kroonluchter. In de kerk hangt een kroonluchter die niet meer goed vast lijkt te zitten. Langzaam lijkt het touw te gaan breken. Net wanneer Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline de Bruijn) Sjors en Amir feliciteren gaat het bijna mis.

Vlak nadat Ludo bij Sjors wegloopt, komt Romy eraan. Zij is ook blij voor het bruidspaar en wil Sjors feliciteren. Op het moment dat Sjors Romy omhelst gaat het mis. Het touw van de kroonluchter knapt. Met een enorme snelheid valt de kroonluchter omlaag. Sjors kan nog net zien hoe de kroonluchter haar kant op komt.

Met een ruk probeerde Sjors om haar en Romy te beschermen tegen de val. Maar het mocht niet meer baten. De kroonluchter leek op Sjors en Romy te vallen. Ook Amir lijkt gewond te zijn geraakt. Hij krabbelt op en ziet hoe Sjors en Romy onder de kroonluchter liggen. Hij is in blinde paniek, verliest hij opnieuw een vrouw, kort na het jawoord?

De 6000ste aflevering is met een enorme klap afgelopen. Met een hele spannende cliffhanger is de aflevering tot stilstand gekomen. Hoe loopt het af met Sjors en Romy? Zijn zij ernstig gewond geraakt? Zijn er meer gewonden gevallen? Dat zal de komende week duidelijk worden. Maandag gaat GTST verder waar het vrijdagavond is geëindigd.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Endemol Nederland