Bed and Breakfast: Alles is prachtig!

Bed and Breakfast: Alles is prachtig!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer zondagavond en dus tijd voor Bed and Breakfast (BenB). In de laatste aflevering gaan weer drie koppels bij elkaar logeren. Zo zijn daar onder andere Rolf en Linda. Zij hebben een BenB in Assen en zijn daar dolgelukkig mee. Het geluk straalt van het koppel af. Maar hoe vinden de andere twee koppels het allemaal?

Gelukkig zijn daar al snel René en Pauline. Vooral Pauline valt direct op. Het is een bepaald typetje die zo in de TV Kantine zou passen. Het is een kleurrijk type die de BenB van Rolf en Linda ‘niet verkeerd’ vindt. Een vrij opvallende uitspraak al zeg ik het zelf. De badkamer wordt overigens praktisch gevonden, dat dan wel weer.

Al snel volgden Ronald en Ciska. Vooral Ciska valt vrijwel direct op. Zij vindt werkelijk alles prachtig. Wanneer iets niet prachtig is, is het gewoon mooi. Maar prachtig is een soort stopwoord voor haar. Of ze het zelf ook doorheeft? Ik denk zelf van niet, maar daar gaat het ook niet over. ‘Helemaal mijn ding’ aldus Ciska. Dat vind ik dan weer prachtig om te horen.

Het uitje is heel speciaal. De koppels gaan gezellig naar de TT in Assen. De vrouwen stappen maar wat graag in een snelle auto. De beelden in de auto zijn zo ‘prachtig’ dat het niet op televisie te zien is. Daarna gingen de koppels snel door naar cultuurmuseum. Daar keek iedereen op van een hele oude boot. De boot was ruim zevenduizend jaar voor Christus gemaakt. Dat is dan wel heel oud hé?

Dan volgen de tips. Het zijn vaak tips waar de BenB eigenaren niet veel mee kunnen. Pauline vond het jammer dat zijn geen televisie in bed kon kijken. Verder leek het wel een soort hotel. Ciska heeft vrij kort geslapen. Zij vond de vele losse kabels in de kamer niet fijn. Die kun je ook heel eenvoudig samenbinden.

Snel door naar Nijeveen voor de BenB van Ronald en Ciska. Voor Rolf en Linda is het een hele mooie en vooral gave plek. Zij vinden de sfeer heel fijn. René en Pauline hoor je niet klagen. Ook weer een opvallende uitspraak. Alleen maakt het bed wel geluiden, dus dat beloofde nog wat voor de komende nacht.

Als uitje gingen de koppels de natuur in. Zo werd er gekeken hoe een man riet ging snijden. Daarna werd het riet gebruikt voor een dak van een huis. Iedereen stond er vol verbazing naar te kijken. Alsof ze het voor het eerst gezien hebben. Na de vermoeiende dag vond Pauline het heel fijn om in bed televisie te kunnen kijken. De televisie was namelijk draaibaar, dus weer een positief punt!

Na het ontbijt kon Linda zich niet inhouden. Zij vond het douchegordijn niet fijn. Een glazen deur zou wellicht beter passen in de BenB van Ronald en Ciska. Pauline miste op haar beurt weer een info mapje in de kamer. Gelukkig beet Ciska van zich af door te vertellen dat zij liever van de ‘mond-op-mond’ is.

Als laatste werd de BenB van René en Pauline beoordeeld. Ciska vond weer alles prachtig. Vooral het bed midden in de kamer viel op. Alles was helemaal netjes, iets wat Ciska vast prachtig vond. Ronald en Linda vonden alles heel gaaf. Dus de eerste punten waren binnen voor Pauline.

Het uitje voor de koppels was weer een museum. In een speciaal museum werden drabbelkoeken gemaakt. Ik heb nog nooit van drabbelkoeken gehoord. Het zag er niet heel smakelijk uit. Daarna gingen de koppels door naar een smederij. Iedereen genoot zichtbaar van de verplichte uitstapjes.

Ciska vond het lastig om in de donkere badkamer haar ogen op te maken. Maar ze vergat voor de grap even dat ze haar bril nog op had? Daarna deed ze haar bril ook nog af en zag nog minder. Waar gaat het allemaal heen? Linda vond het jammer dat zij minder van kasteel in de kamer terugzag. Pauline wilde hier niets van weten. Het kasteel is en blijft iets voor haar en René. Verder vond ik de kamer vrij duur. €123,- voor één overnachting vind ik best veel geld.

Na alle beoordelingen kwamen Rolf en Linda als winnaar uit de bus. Zij wisten het meeste geld te verdienen en kwamen als winnaar uit de bus. Helaas was Pauline het er niet mee eens. Hiermee is ze een slechte verliezer.

Maar hoe dan ook, het huidige seizoen zit er nu echt op. Volgende week is er geen BenB meer te zien. Ik ga het programma wel missen. Ik heb genoten van allerlei bijzondere typetjes. Stiekem kijk ik alweer uit naar het volgende seizoen. Dat gaat er zeker komen, dat voel ik.

Graag tot volgend seizoen!

Foto: Max.