Recensie: Ondertussen in Nederland

Recensie: Ondertussen in Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL 4 heeft een nieuw spelprogramma in huis; Ondertussen in Nederland. Het spelprogramma is in handen van Humberto Tan. Hij is een prima gastheer, maar echt duidelijk uitleg geven doet hij niet. Dat maakt het spelprogramma wel wat rommelig. De studio is zo kleurrijk, dat het bijna pijn doet aan je ogen. Ik denk bijna dat Haribo de hoofdsponsor is van Ondertussen in Nederland.

Maar waar draait het nu allemaal om? Onze twaalf provincies komen in beeld. Vervolgens worden er vragen over gesteld. Waar heb ik zoiets al eerder gezien? Juist! In Ik hou van Holland, met Linda de Mol. Ondertussen in Nederland moet het ‘gat’ opvullen wat Linda achterlaat. Of Ondertussen in Nederland hiervoor geschikt is, vraag ik mij zeer sterk af. Tot nu toe vind ik het niet eens in de buurt komen.

De ‘feitjes’ en ‘leuke weetjes’ zijn helemaal niet leuk. Sterker nog, het zijn dingen die ik morgen alweer vergeten ben. Of dat helemaal de bedoeling van het spelprogramma is? Ik mag toch hopen van niet. Het enige voordeel is dat je niet hoeft na te denken. Je kunt gewoon kijken, of gewoon een andere zender opzoeken.

De spellen zijn niet echt sprankelend te noemen. Sommige spellen heb ik al eens eerder gezien in andere spelprogramma’s. Waarom komt RTL 4 niet met een compleet nieuw spelprogramma? Want een slechte kopie uitzenden is wel heel goedkoop. Hier zit toch werkelijk niemand op te wachten? Het is misschien een voorzichtige stap, maar ik zou het hierbij laten.

Hier blijf ik als kijker niet voor thuis. Ik kijk wel uit naar Wie ben ik?! Met Caroline Tensen. Dat heeft echt een gevoel van vroeger. Ondertussen in Nederland is echt iets van het heden. Maar echt vrolijk word ik er niet van. Als je Ik hou van Holland gewend bent, is alles wat erop probeert te lijken, per definitie slecht.

Naast Humberto, is ook Luuk Ikink te zien. Hij is een beetje de sidekick van Humberto. Ik vind het wel fijn dat de twee weer samen zijn. Ze waren natuurlijk heel erg op elkaar gesteld door RTL Late Night. Wel blijft Luuk in de schaduw van Humberto staan. Ik had hem liever naast Humberto zien staan, of naast een groot televisiescherm, daar waar hij zich op zijn gemak voelt.

Ik zou Ondertussen in Nederland niet echt aanraden om te gaan kijken. Het interesseert mij simpelweg te weinig om gefocust te blijven. Ik heb te veel zin om weg te zappen. Er wordt te veel gelachen en ik word weinig geïnformeerd. Dus laat ik Ondertussen in Nederland (helaas) links liggen.

Ondertussen in Nederland is wel iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten