Zomercolumn: Boulevard killer 6 Inside zelf gekild

Zomercolumn: Boulevard killer 6 Inside zelf gekild

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is volop zomer en het is daarom een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen half jaar. Wat is er allemaal gebeurd in televisieland? Sebastiaan blikt zes keer terug naar allerlei gebeurtenissen die 2019 op de kaart hebben gezet. Want was is er veel gebeurd in een half jaar tijd.

Er bestaat een mogelijkheid dat je nog nooit van 6 Inside gehoord hebt. Of misschien alleen de negatieve dingen, zoals de lage kijkcijfers of het vroegtijdig stoppen van het showbizzprogramma. Het werd ontzettend groots aangekondigd. 6 Inside zou de vooravond van SBS6 moeten redden en tegelijkertijd een klap uitdelen aan concurrent RTL Boulevard.

Jan Versteegh, die net overgestapt was van BNNVARA naar SBS, zou het programma samen presenteren met Albert Verlinde. Iedereen hield zijn adem in. Zou de televisie-comeback van Albert succesvol zijn? Nou, we weten inmiddels het antwoord hierop; nee! Het werd niet het succes waarop gehoopt werd. Sterker nog, het was één van de grootste televisie flops van dit jaar.

Wat was er toch aan de hand met 6 Inside? Ze hadden wel een Fiona Hering als ‘insider’. Maar ook andere ‘insiders’ als Patty Brard en Victoria Koblenko. Ik moet zeggen dat ik de ‘insiders’ niet heel erg deskundig vond overkomen. Er waren er soms ook te veel in het programma. Ik snap de term ‘Boulevard killer’ dan ook niet. Zo veel lof over jezelf uitroepen en dan finaal onderuitgaan. Dat kan ook alleen maar op SBS gebeuren hé?

Er was ook geen chemie tussen Jan en Albert. Maar toen Patty in het programma kwam, was het helemaal mis. Het leek wel alsof ze het licht in elkaars ogen niet gunden. Dat maakt het programma ook niet fijn om naar te kijken. Je hoeft niet alsof te doen, maar zo open elkaar aanvallen live op televisie? Nee daar win je geen kijkers mee.

Het uitzendtijdstip was ook bijzonder gekozen. Vanaf 18.00 uur kon je als kijker ‘genieten’ van 6 Inside. Eerst een nieuwe studio toen een nieuwe tafel en vervolgens een nieuwe opzet, niets leek te werken. De kijker haakte massaal af. Dus het wachten was op het stoppen van het programma. Dat duurde niet heel erg lang.

Na de zomer keert 6 Inside niet meer terug. De kijkcijfers waren zo ontzettend laag, dat het geen zin heeft om er mee door te gaan. Dat is aan de ene kant heel vervelend voor de mensen die het programma maken. Maar aan de andere kant wel weer goed nieuws voor Shownieuws. Dat programma leek wel een beetje te moeten vrezen voor 6 Inside.

In plaats van een ‘Boulevard killer’ werd 6 Inside een ‘eendagsvlieg’ die nu zes maanden in leven bleef. Ik ben er dan ook niet rouwig om dat het programma stopt. De Albert in RTL Boulevard was niet de Albert in 6 Inside. Het is wel dezelfde persoon, maar compleet anders. De ‘nieuwtjes’ en de ‘roddels’ bleven massaal weg, net als de kijker trouwens.

Waarom zou je dan naar 6 Inside willen kijken? Ik heb het een paar keer geprobeerd, puur om te kijken. Maar het interesseert mij te weinig. Daarnaast ben ik (en velen met mij) om 18.00 uur ook nog niet thuis. Het is bovendien ook geen programma die je ‘lekker’ even terug gaat kijken. Niet voor mij in ieder geval. Dan houd ik het liever bij RTL Boulevard. Al is daar ook van alles aan de hand, maar dat is niet voor deze column.

Wat zal er nu gaan gebeuren met Albert? Zou hij bij SBS blijven werken? Wellicht achter de desk van Shownieuws? Daar is volgens mij vast wel een plekje over voor de showbizzdeskundige/insider. Jan hoeft zich wat dat betreft minder zorgen te maken. Hij heeft naast 6 Inside nog andere programma’s bij zowel SBS6 als NET5. Een geluk bij een ongeluk moet je dan maar denken.

Tot volgende week!