Summer Songs 2019: Terug naar 1982

Summer Songs 2019: Terug naar 1982

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is een jaarlijkse traditie: Summer Songs. In de voorgaande jaren stond één artiest centraal. Maar in 2019 staat een jaar centraal. Welke zomerhits waren er allemaal? Welke kunnen wij nu nog met gemak meezingen en welke zijn misschien alweer bijna vergeten? In deze editie duikt Summer Songs terug in de tijd en komt uit in 1982.

Wat doe je vaak in de zomer? Om je heen kijken! Precies, dat dachten ze bij Boys Town Gang ook. Zij kwamen in 1982 met de zomerhit Can’t Take My Eyes Off You. Want is mij dat een lekkere track geworden zeg! De melodie is zo zomers te noemen, dat stilzitten geen optie is. Ik houd wel van deze vrolijke muziek. Maar ik ben ook een echte fan van de jaren ’80 muziek. Ik dacht ik herhaal het nog maar even, voor het geval het nog niet opgevallen was.

Boys Town Gang - Can't Take My Eyes Off You:

https://www.youtube.com/watch?v=GWHZxXuJFzw

 

Maar wat ik ook heel erg kan waarderen is Africa van Toto. Dat is zelfs in 2019 een bijzonder nummer. Alleen al bij de intro zorgt het voor heel veel herkenning. Het is een tijdloze zomerhit die ieder jaar wel een paar keer voorbijkomt. De melodie is zo fijn dat je wel aan de zomer moet denken. Het bezorgt mij in ieder geval een heel fijn zomer gevoel, die ik iedere zomer graag weer wil ervaren. Het is rustig op een hele fijne manier. Hier droom ik heerlijk bij weg. Kom maar door met de zomerzon.

Toto - Africa:

https://www.youtube.com/watch?v=FTQbiNvZqaY

Ik moest even een paar keer ademhalen bij het luisteren van Highway’s single Kiddy Kiddy Kiss Me. De titel doet vermoeden aan een Engels nummer. Maar het is vooral Nederlandstalig! Ik vind het vooral heel verwarrend. Maar ook weer niet, want als je het één keer luistert, zit het in je hoofd en krijg je het er niet meer uit. Het is een mix van country en zomer in één. Het is een ideaal nummer voor het Foute Uur. Want fout is het nummer met recht wel te noemen. Ik heb hier geen herinneringen bij. Wat misschien maar goed is ook.

Wat ik een heel fijn Nederlandstalig nummer vind, is toch wel Nicole’s Een Beetje Vrede. Wat klinkt het schattig en heel netjes. Met de gitaar ben ik helemaal om. De Duitse versie, Ein Bisshen Frieden, vind ik ook heel erg fijn. Dat heeft vooral te maken met het Duitse bloed wat ik zelf heb. Misschien vind ik de Duitse versie wel mooier dan de Nederlandstalige. Maar de gitaar, dat is in beide nummers prachtig.

Nicole - Een Beetje Vrede:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8lUfvbvpFY

 

Het is natuurlijk gezongen op het Eurovisie Songfestival. Deze herinnering zal iedereen wel hebben. Misschien niet eens als zomerhit, maar meer als deelneemster van het grootste liedjesfestijn van de wereld. Wat is het dan mooi als een nummer het dan in de zomer ook nog eens goed doet. In zowel het Nederlands als in het Duits. Gewoon genieten en terugdenken aan een mooie muzikale tijd. Dat wil toch iedereen?

Hiermee zit deze Summer Songs er alweer op. Volgende week staat het jaar 1983 op het programma. Welke zomerhits waren er allemaal in dat jaar? Welke hits zingen wij nu nog mee en welke zijn wij misschien alweer bijna vergeten? Dat lees je volgende week in een nieuwe editie van Summer Songs.

Tot volgende week!