GTST Zomer-blog 2019: #5 Aysen & Daan

GTST Zomer-blog 2019: #5 Aysen & Daan

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Aysen (Dilan Yurdakul) had zo mooi kunnen zijn. Op de mooiste dag van haar leven werd ze ijskoud aan de kant gezet. Zij stond op het punt om te trouwen met Sjoerd (Guido Spek). Vlak voor zijn ja-woord liet hij weten hoe hij over haar dacht. Iedereen op de bruiloft was in shock, hoe kon het zo gruwelijk uit de hand lopen?

Daarna is het een lange tijd rondom het liefdesleven van Aysen. Twee maanden na haar mislukte huwelijk ontmoet ze haar collega Daan (Dorian Bindels). Het is meteen liefde op het eerste gezicht. Tenminste, daar lijkt het in eerste instantie op. Voor allebei is het ontzettend spannend en vooral heel opwindend. De twee kunnen niet van elkaar afblijven.

Van een nieuwe liefde wil Aysen nog niet spreken. Daan is bovendien iemand die het met iedereen wil doen. Zo ziet hij Zoë (Anouk Maas) ook wel zitten. Zijn opa is minder blij met zijn wisselende contacten. Hij is van mening dat Daan serieus in het leven moet staan en een familie moet gronden. Met Aysen hoeft hij dan ook niet aan te komen.

Wanneer Daan hoort van Zoë’s geldproblemen, komt hij met een idee. Hij wil dat Zoë doet alsof ze samen zijn, om zo aan de erfenis van zijn opa te komen. In eerste instantie is Zoë hier niet blij mee, maar ze stemt toch in. Ze heeft dringend geld nodig voor Rik’s (Ferry Somogyi) revalidatie. Hij mag er zelf niets van weten.

Ineens lijkt Daan meer te willen van Zoë. Wanneer Rik achter de plannen van Zoë komt, maakt hij het uit. Alle ruimte voor Daan om toe te slaan. Helaas is Aysen hier niet blij mee. Is ze jaloers? Is ze zelf misschien verliefd op Daan? De spanningen tussen de twee blijft maar oplopen. Ze kunnen niet met en zonder elkaar.

De opa van Daan is totaal niet blij met Aysen. Hij wil dat Daan met Zoë trouwt. Een huwelijk komt er nooit en Daan’s opa is woedend. Zijn gezondheid neemt een drastische wending wanneer hij een hartaanval krijgt. In het ziekenhuis krijgt Daan de shock van zijn leven. Hij is niet echt een Stern, hij is geadopteerd. Wie zijn echte ouders zijn, weet Daan niet.

Er is iemand die het wel weet: Maria de Jong (Joke Bruijs). De moeder van Rik is ook de moeder van Daan. Het geheim vertrouwt ze alleen aan Laura (Jette van der Meij) toe. Helaas kan ze Daan niet zelf vertellen dat ze zijn moeder is. Nog voor het tot een confrontatie komt, is Maria overleden. Laura ziet geen andere optie dan zelf de waarheid openbaar te maken.

Ze deed het omdat de situatie met Daan en zijn dochter, Louise, volledig uit de hand dreigde te lopen. Om geld van zijn opa te krijgen, moest Zoë doen alsof ze zwanger was. Een draagmoeder was een ideale oplossing. Zij wilde het kind niet en zadelde Daan met het kind op. Gelukkig kreeg Daan steun van Aysen. Zij wilde samen voor Louise zorgen.

Het nieuws van Laura sloeg bij Daan in als een bom. Hij had ineens een halfbroer waar hij niet op zat te wachten. Wanneer Rik ook op de hoogte wordt gesteld, is het geen warm weerzien. Sterker nog, de twee hadden om de haverklap ruzie. Het was zelf zo erg dat opnieuw een einde kwam aan de relatie tussen Rik en Zoë.

Aysen weet niet wat ze hoort. Zij is ook woedend op Daan en verbreekt de relatie. Hij zette hem dan ook op straat. Op het werk hadden ze nog wel contact, maar met weinig succes. Na een fikse ruzie verloor Daan ook nog eens zijn baan. De spanningen waren meer dan voelbaar tussen de twee. Dit keer op een verkeerde manier.

Daan klopt aan bij Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). Bing zit niet echt te wachten op Daan, maar stemt toch in. Hij hoopt op een reünie met Rik. Wanneer de twee halfbroers het uit willen praten, ontstaat er een fikse ruzie. De ruzie loopt volledig uit de hand en mondt uit in een achtervolging.

Daan is woedend op Rik en slaat erop los. Door het gevecht let Daan niet op de auto waar Louise in zit. De auto rolt een heuvel af waarop Daan zich naar de auto springt. De auto is niet te stoppen en dreigt te gaan crashen. Net op tijd weet Daan tussen de auto en een muurtje te komen. Met gevolg dat hij het volle gewicht van de auto tegen zich aan krijgt.

Zwaargewond wordt Daan opgenomen in het ziekenhuis. Het ziet er slecht uit voor Daan en Rik voelt zich schuldig. Hij zit iedere dag aan het bed van zijn halfbroer. Nina komt ook vaker langs dan haar lief is. Hier is Bing, op zijn beurt, niet blij mee. Grote afwezige is toch wel Aysen, die niet van ziekenhuizen houdt.

Zij heeft bovendien andere zaken aan haar hoofd: Janine (Caroline de Bruijn). Zij heeft contact met criminelen die het op haar gemunt hebben. Voor Janine zag het er heel slecht uit, maar gelukkig kwam Aysen op tijd om haar te redden. Helaas kon ze het zelf bijna niet na vertellen. Vlak voordat ze dacht te sterven, kwam er een onbekende die haar het leven redde. Wie het was, is tot op de dag vandaag onduidelijk.

Ondertussen ontwaakte Daan uit zijn coma. De eerste persoon die hij zag was Nina. Hij was blij om haar te zien en kuste haar spontaan. Nina was volledig overrompeld en kuste hem zowaar terug. Wat was daar nu precies aan de hand? Heeft Daan ineens gevoelens voor Nina ontwikkeld? Nina, die getrouwd is met Bing en drie kinderen hebben? Wat is Daan nu in hemelsnaam van plan met Nina?

Dat zijn allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. De antwoorden laten nog even op zich wachten. Volgende week is er eerst weer een zesde editie van de GTST Zomer-blog. Deze zesde editie staat volledig in het teken van de spannende winter-cliffhanger. Want wat was daar toen ook alweer gebeurd?

Tot volgende week.