Beau van Erven Dorens start talkshow met 650.000 kijkers

Beau van Erven Dorens start talkshow met 650.000 kijkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens op RTL4 is hoopvol van start gegaan. De eerste uitzending van Beau trok maandagavond 650.000 kijkers. Art Rooijakkers sloot een week geleden zijn zomertalkshow Zomer met Art af met lagere cijfers, toen keken er namelijk 418.000 mensen.

Van Erven Dorens, die Thierry Baudet en Theo Hiddema te gast had, kwam dicht in de buurt van zijn concurrent Jinek. De talkshow van Eva Jinek trok maandag 750.000 kijkers op NPO 1 met het aangrijpende verhaal van shorttracker Sjinkie Knegt, die begin dit jaar ernstige brandwonden opliep.

Beau was vanwege de hoge verwachtingen voor zijn talkshow erg gespannen. “Het is angstaanjagend, maar aan de andere kant ook een soort verlangen. Het is mooi om iets nieuws te gaan doen”, zei de presentator vorige week na de najaarspresentatie van RTL in RTL4’s showrubriek RTL Boulevard.

De reacties op Beau waren erg wisselend op social media. “Ik vind het HEERLIJK luisteren. Geen gegil, geen ego, gewoon INHOUD”, schreef columnist Ebru Umar op Twitter. “Ik had er meer van verwacht”, schreef een andere tv-kijker. “Dit was niet echt knallen. Ik vrees dat het middelmatig blijft”, zei ene Jessica.

Beau is iedere werkdag om 22.30 uur te zien op RTL4. Je kunt Beau terugkijken via Gids.tv.

Foto: RTL / William Rutten