Expeditie Robinson 2019: De focus van Tim en de mentale spelletjes van Mariana.

Expeditie Robinson 2019: De focus van Tim en de mentale spelletjes van Mariana.

Geschreven door John Holdorp

De samensmelting is geweest en de verhoudingen zijn duidelijk. Er is een finalisten eiland waar Hugo zijn plaats moet verdedigen. Er is een eiland met de anderen waarbij immuniteit winnen de enige garantie op een langer verblijf is. Oh ja dan is er nog een kleine iconische strijd. Kim tegen Mariana. Mooie lieve Kim tegenover superbitch  Mariana. Kim wilde gram halen op Mariana dus voor de kijkers misschien wel het best mogelijke scenario.

En de proef die zou beslissen of Kim of Marian terug kon keren naar de groep was simpel. Een moeilijke puzzel maar je kon het jezelf makkelijke maken door hints te verdienen door het eten van lokale delicatessen. Bij aankomst van Mariana, iets waarop Kim had gehoopt hebben de dames alles uitgesproken en was de vrede al weer terug tussen die twee.

Dan de proef, de dames begonnen ijverig naar hun puzzel te turen, maar omdat er weinig schot inzat besloot Kim toch maar voor een heerlijke versnapering te gaan en dat bleek een ei met embryo te zijn/ Of zoals Kim het beschreef een ei waar nog een kip met haren inzat. Het zijn overigens veren en geen haren hoor Kim. Maar de kip was haar toch een brug te ver, ze wikte en ze woog en besloot uiteindelijk dat ze het ei toch niet ging eten. In de tussentijd bleef Mariana puzzelen en tegen de tijd dat Kim de beslissing over et ei eten of niet, had genomen had Mariana de puzzel opgelost.

Voor de immuniteitsproef begon kregen de deelnemers nog een verassing, de terugkeer van Mariana, die zich pal voor Akwasi posteerde en zijn zicht probeerde te blokkeren en hem even vertelde dat ze terug was! Op de vraag hoe het was gegaan op Duivelseiland zei ze nonchalant : “o een eetproef maar ik heb alles opgegeten”. Om hiermee aan te geven dat ze terug was. Weer schitterend gespeeld door haar. Later is Akwasi ook nog even met haar uit gaan praten net als Kalvijn

De immuniteitsproef was een bekende Robinson proef, gewoon een torentje van 5 verdiepingen bouwen op een niet stabiel platform. En vanaf het begin af aan had Tim de focus, hield zijn touw keurig strak en daardoor het platform recht en zo bouwde hij gestaag aan zijn toren. Waar anderen soms even hun focus verloren stortte hun toren meteen in. Tim behield schitterend zijn focus, had als eerste zijn toren af en tikte als eerste ook aan en won hierdoor de proef.

Zoals gebruikelijk mag de winnaar van immuniteit iemand meenemen naar finalisten eiland samen met een stapel eten. Tim koos tot verassing van een aantal deelnemers voor Eva Koreman. Een bewuste keuze voor iemand uit een ander bondje die hij nog niet goed kende. Indirect ervoor zorgend dat Kalvijn  die terug in het basiskamp keurig hierover vertelde op de vraag of hij zich niet gepasseerd voelde. Waarop de koningin van de bondjes, Fien bij de andere dames aangaf dat niet Mariana weggestemd moest worden maar Kalvijn omdat het bondje van Tim, Kalvijn en Thomas gebroken moest worden. Marian kreeg weliswaar een aantal stemmen maar de meerderheid van de stemmen ging naar Kalvijn die nu dus uit de expeditie ligt.