Expeditie Robinson NL vs BE: Wordt Nelleke de Belgische rekenfout?

Expeditie Robinson NL vs BE: Wordt Nelleke de Belgische rekenfout?

Geschreven door John Holdorp

Farah krijgt last van eenzaamheid op haar wraakeiland. Al het door haar verstopte eten is op. En als Eva aankomt besluit Farah haar niet meteen uit te dagen maar even te genieten van gezelschap en gesprekken. Eva vind het erg prettig dat Farah een luisterend oor heeft en de twee dames kunnen goed met elkaar overweg waardoor het uitdagen uitblijft.

In kamp Zuid, het “Belgische” kamp hebben meerdere deelnemers last van buikpijn en diarree. En dat voor een nieuwe proef. Ze moeten eigenlijk winnen want hun kamp heeft al een persoon minder dan kamp Noord. Ondanks de buikpijn gaan de kampleden op eiland expeditie m.u.v. Natassia die te zwak is. Bovenop een heuveltop bespreken de resterende kampleden dat Nelleke inmiddels goed i de groep ligt. 

In kamp Noord, het “Nederlandse kamp” liggen de twee sterke Belgen ook goed in de groep en is er nog steeds veel irritatie over Herman wat uitgesproken wordt als Herman weer bezig is met het vinden van eten.

De proef is een puzzelproef waarbij een teamlid uithoudingsvermogen en mentale kracht moet tonen. Er mot een puzzel worden opgelost. Terwijl dit gebeurd staat 1 teamlid in een kooi waarin ijs gegooid moet worden dat verkregen wordt door ijsblokken fijn te hakken. 

Team Noord heeft 1 persoon meer en na overleg besluit Herman deze proef niet mee te doen. Noord wijst Natassia aan als persoon van het andere team die de ijskooi in moet. Kamp Zuid wijst Kevin aan omdat hij een goede puzzelaar is. 

Beide teams gaan gelijk op wat de puzzel betreft. Natassia voelt al snel haar tenen niet meer en blijft met de moed der wanhoop volhouden. Kevin blijkt de ”Iceman” te zijn. Het ijs lijkt hem niet te deren en hij kan vanuit de kooi zijn focus op de puzzel leggen en zijn team coachen. Zuid ligt iets voor en heeft als eerste de puzzel af, maar er zit een fout in waardoor een stuk opnieuw gedaan moet worden en hierdoor weet Noord te winnen. 

Kamp Noord, waar de twee sterke Belgen Thomas en Kevin een pact sluiten met de Nederlanders Jorik en Anouk om elkaar verder te helpen tot het andere team volledig weggestemd is. In Zuid zijn de Belgen Koen, Niels en Ruth zich hier niet bewust van en met een samensmelting op komst moeten zij kiezen tussen het wegstemmen van Nelleke of Natassia. En het blijkt Nelleke te worden die dus naar wraakeiland mag.

Deze keuze kan wel eens fataal worden voor Niels, Ruth en Koen omdat zijn met waarschijnlijk de steun van Natassia als mede Belg met zijn vieren zijn tegen het pact van Noord met hun Belgische vrienden Thomas, Kevin, Jorik, Anouk en Elroy. Een strijd van 4 tegen 5 lijkt het waarbij Natassia ook contacten in het andere kamp heeft. De rol van Herman kan hierin voor een onverwachte wending gaan zorgen. En dan is nog de vraag wanneer een dame van wraakeiland terug komt in de expeditie. De al snel door Koen, Niels en Ruth weggestemde Farah of Nelleke willen misschien wel wraak op dit trio halen…..