Cover of Gecoverd: The Tide Is High

Cover of Gecoverd: The Tide Is High

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In de muzikale rubriek Cover of Gecoverd neemt Sebastiaan twee varianten van één nummer onder de loep. Het nummer is hetzelfde, maar wordt door verschillende artiesten gezongen. Wanneer is een cover geslaagd? En welke is beter: De cover of het gecoverde nummer?

In de deze editie staat The Tide Is High centraal. Het nummer ken ik van de meidengroep Atomic Kitten. In de jaren ’90 zong ik vrolijk mee met deze drie meiden. Maar wat bleek nu, het was gewoon een cover. Zangeres Blondie bracht het nummer al eerder uit in de jaren ’80. Haar versie was een behoorlijke, muzikale, shock voor mij. 

Wanneer je de uptempo versie van Atomic Kitten gewend bent, dan schrik je van een langzame versie. Blondie heeft er een heel rustig, bijna té rustig, nummer van gemaakt. In haar tijd was het ongetwijfeld een hit. Maar echt vrolijk kan ik er niet van worden. Het is mij een te langzaam nummer, die bijna saai te noemen is. 

Atomic Kitten - The Tide Is High:

Atomic Kitten is een meidengroep die meer leden telde dan de Spice Girls. Hoeveel meiden er in de band hebben gezeten is bijna op twee handen te tellen. Maar een vrolijk nummer uitbrengen konden zij wel. Ze hebben in mijn ogen ook wel een bijnaam verdiend: coverband. Want zij coverden wel eens meer nummers van andere artiesten. Daar wellicht in een andere editie meer over. 

Terug naar de uptempo versie. Daar word ik stiekem nog altijd blij van. Tegenwoordig wordt Atomic Kitten gezien als ‘foute’ muziek. Maar dat vind ik niet zo heel erg. Ik houd juist wel van ‘foute’ muziek. Het is wel muziek die je tegenwoordig maar weinig hoort. Dat vind ik ergens wel jammer, want het is wel muziek waar ik vrolijk van word. 

Als ik moet kiezen voor de betere versie, dan kies ik toch echt voor Atomic Kitten. Het uptempo past gewoon een stuk beter dan de langzame versie van Blondie. Hoewel er ook mensen zullen zijn die de versie van Blondie beter vinden. Dat is maar goed ook dat er verschillende versies van bestaan. Zo is er voor iedereen een versie waar die blij van wordt. 

Blondie - The Tide Is High: