Cover of Gecoverd: Always On My Mind

Cover of Gecoverd: Always On My Mind

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In de muzikale rubriek Cover of Gecoverd neemt Sebastiaan twee varianten van één nummer onder de loep. Het nummer is hetzelfde, maar wordt door verschillende artiesten gezongen. Wanneer is een cover geslaagd? En welke is beter: De cover of het gecoverde nummer?

In deze editie duik ik terug de tijd in. Ik reis af naar het jaar 1987! In dat jaar kwamen de Pet Shop Boys met het nummer Always On My Mind. Ik was toen pas één jaar oud. Maar ik het wel een fascinatie met muziek uit de jaren ’80. Het nummer spreekt mij heel erg aan. Het is zo typisch jaren ’80 dat het gewoon goed is. 

De versie van de Pet Shop Boys is best uptempo. Hun stemmen zijn heel bijzonder en uniek. Ik word er nog altijd vrolijk van. Zeker wanneer het af en toe nog op de radio voorbijkomt. Toen ik een weekend bij mijn vriend in Duitsland was, kwam het nummer weer eens voorbij. Ik had toen totaal niet het gevoel dat ik naar een cover zat te luisteren. 

Pet Shop Boys - Always On My Mind:

Het nummer blijkt een cover te zijn geweest. Niemand minder dan Elvis Presley bracht het nummer al eens eerder uit. In 1972 kwam de King of rock & roll met zijn versie van Always On My Mind. Nu moet ik zeggen dat zijn versie heel erg rustig is. Het lijkt wel een beetje op een soort ballade. Niet iets waar ik aan denk bij Elvis. 

Aangezien ik meteen aan de versie van de Pet Shop Boys denk bij het nummer, raakt Elvis mij wel. Ik kende het nummer wel, maar het zat ergens heel diep. Als je dan een keuze moet maken tussen deze twee versies, is dat niet lastig. Het is wel grappig dat ik dankzij mijn vriend op dit nummer ben gekomen. Dankzij hem staat dit nummer nu centraal. Dat staat los van Cover of Gecoverd, maar ik wilde het wel benoemen. 

Elvis Presley - Always On My Mind:

De conclusie is dat ik dan toch voor de jaren 80 versie ga. De Pet Shop Boys spreken mij net iets meer aan. Always On My Mind mag wel iets meer uptempo klinken. Niet dat de versie van Elvis niet mooi is. Voordat ik daar weer boze emails over ontvang. De versie van Elvis spreekt mij minder aan, omdat het van een geheel andere muziekstijl is. 

Ik ben wel blij met deze twee verschillende versies. Zo is er voor iedereen een eigen versie waar hij of zij van houdt. Dat vind ik persoonlijk een hele fijne gedachte. Want het nummer is heel erg bijzonder. ik weet namelijk wel wie er altijd in mijn gedachten is momenteel.