GTST-blog: Shanti komt tot bloei

GTST-blog: Shanti komt tot bloei

Geschreven door Sebastiaan Boers

Om de week houdt Sebastiaan de ontwikkelingen van Meerdijk in de gaten. Hij schrijft er vervolgens een blog over. Wat is er allemaal gebeurd en wat gaat er mogelijk nog allemaal gebeuren? Dat en meer lees je terug in een nieuwe GTST blog. 

Ineens was ze daar: Shanti (Bertie Warringa). Meteen had ik mijn bedenkingen bij het personage. Ze deed mij een beetje denken aan Loes (die het vooral op Nina gemunt had). Er was iets vreemds met haar aan de hand. Ook Anton (Joep Sertons) merkte het toen hij haar zag. Hij werd smoorverliefd op de roodharige Shanti. Maar wel was er één probleem: zijn huwelijk met Linda. 

Dat vond Anton echter geen probleem. Hij wilde koste wat kost haar voor zich winnen. Zelfs moest Shanti niets van hem weten. Ze vond hem maar een nare (oude) man. Wat moest ze daar nu mee beginnen? Toch ontwikkelde ze gevoelens voor hem. De twee begonnen eerst een geheime relatie. Shanti wilde echter meer en wilde het openbaar maken. 

Wanneer de relatie openbaar wordt, is iedereen vooral in shock. Wat moest Anton nu ineens met een jonge vrouw? Het had zijn dochter kunnen zijn! Linda was ook woedend op haar man. Hoe kon hij haar dit nu aan doen? Hun huwelijk zat al in zwaar weer, maar dit was de druppel. Het woord scheiden lag beiden al in de mond. 

Anton wil niets liever dan dan Shanti bij hem intrekt. Het zorgt voor ongemakkelijke momenten. Mijn voorgevoel over Shanti bleek te kloppen. Ik ging me steeds meer aan haar ergeren. Helaas voor Shanti raakte Anton op haar uitgekeken. Met haar kon hij tenslotte geen toekomst opbouwen. Dus besloot hij haar maar aan de kant te zetten. 

Vanaf dat moment ging ik anders naar Shanti kijken. Ineens kreeg ik medelijden met haar. Wanneer ze ontdekte dat ze zwanger was van Anton, leefde ik helemaal met haar mee. Door alle stress rondom hun breuk, kreeg ze een miskraam. Dat was meteen het einde van een naar hoofdstuk. Gelukkig gingen de twee uit elkaar. 

Daarna is het even rustig in Shanti’s liefdesleven. Met Rik (Ferry Somogyi) heeft ze een mooie vriendschap opgebouwd. Toch merkt ze dat ze ook meer voor hem voelt. Maar voelt hij ook wel wat voor haar? Zijn relatie met Zoë (Anouk Maas) is nog niet eens zolang geleden. Al snel gaan ze op een date, om elkaar beter te leren kennen. 

Al snel wordt duidelijk dat de gevoelens wederzijds zijn. Het duurt niet lang of ze willen elkaar vaker zien. Het leverde hele ontroerende en soms ook grappige momenten op. De twee passen heel goed bij elkaar. Ineens is Shanti een heel leuk personage geworden. Het lijkt wel alsof ze nu echt tot bloei is gekomen bij Rik. 

De twee hebben om de haverklap ruzies, maar maken het ook heel snel weer goed. Ik kan soms echt hard om hun lachen. Het is soms net alsof ik naar een romantische comedy aan het kijken ben. Soms baal ik ervan als ze in een aflevering niet voorkomen. Ik kan het wel hardop zeggen; ik ben fan van Shanti. Ik hoop dat ze echt nog een hele tijd in Meerdijk blijft. 

Even leek het erop alsof ze zou verhuizen. Samen met haar moeder Billy (Lone van Roosendaal) wilde Meerdijk achter zich laten. Gelukkig kwam Rik op tijd achter de plannen van zijn vriendin. Na lang wikken en wegen besloot Shanti toch om te blijven. Ze houdt van Rik en wil haar relatie een kans geven. 

De relatie kent vele pieken en dalen. Er zijn plannen om samen te gaan wonen. Dan toch ineens weer niet. Het mondde bijna in een breuk. Want wat willen ze nu eigenlijk? Wel of niet bij elkaar blijven? Uiteindelijk merken de twee dat ze niet zonder elkaar kunnen. De liefde spat er vanaf, dus samen wonen is ook al snel een volgende stap. 

Daar blijft het niet bij. Shanti wil ook dat Rik in De Koning komt werken. Eerst moet Rik daar over nadenken, maar gaat al snel akkoord. Hij wil niets liever dan elk moment van de dag bij Shanti zijn. Hoe lang zal dat goed blijven gaan? Is hun relatie sterk genoeg om dat te overleven? Zelf hoop ik van wel, want de twee passen goed bij elkaar. Ze hebben allebei liefde verdiend!