GTST Zomer-blog: Rik & Shanti, liefde met een glimlach
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Rik & Shanti, liefde met een glimlach

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

Voor Rik was het alweer even geleden dat hij een relatie gehad. Zijn laatste relatie was met Zoë. Zij koos ervoor om met een rijke man een nieuw leven te beginnen. Maar al snel was daar ineens Shanti. Op het oog waren de twee bevriend met elkaar. Toch ging Rik anders naar Shanti kijken. Andersom was dat ook het geval. Er was een bepaalde spanning tussen de twee.

Ergste ‘first dates’ ooit

Dus was daar een eerste date. Die verliep niet helemaal volgens plan. Het was zelfs zo erg dat de twee op de eerste hulp belanden. Rik at bepaalde noten waar hij allergisch voor bleek te zijn. Gelukkig konden ze er beiden om lachen. Even leek Meerdijk te zijn veranderen in een romantische comedy. 

Toch bleek er altijd iets tussen de twee in te staan. Eerst wilde Rik toch niet meer zijn dan vrienden. Daarna had Shanti weer haar twijfels. Maar nadat haar moeder, Billy, met raad kwam, wilde Shanti toch doorzetten. Het leverde veel bijzondere momenten op tussen de twee. Dat er liefde was, was wel overduidelijk. Ze werden steeds gekker op elkaar. 

Het ging zelfs zo ver dat er al snel werd gesproken over samenwonen. Naast de familie van Julian kwam een huisje vrij. Rik wilde meteen intrekken en kreeg de woning. Shanti bleef dan ook vaak slapen. Soms leverde dat bij Rik weer de nodig irritaties op. Overal lagen spullen van Shanti. Dus het leek wel alsof Shanti daar al woonde. 

Klaar voor een nieuwe stap

Dus werd er al snel gesproken over samenwonen. Shanti trok bij haar vriend in. De twee genoten zichtbaar van elkaar. Ze waren klaar voor de volgende stap. De volgende stap was een gezin stichten. Shanti wilde niets liever dan moeder worden. Dus probeerden de twee om zwanger te raken. Helaas is dat tot op heden nog niet gelukt. 

In het begin moest Rik erg wennen aan het idee. Maar hij wilde toch ook graag een gezin met Shanti. Dus bleven zij erbij om het te blijven proberen. Naast privé zijn de twee ook zakelijk op elkaar ingespeeld. Billy heeft café De Koning aan Shanti gegeven. Naast Laura heeft zij nu ook Rik in dienst. Zou dat we goed gaan tussen de twee? Ze bewezen dat ze het prima kunnen. Het is een sterk koppel wat onoverwinnelijk lijkt. 

Zal Shanti straks echt zwanger raken? Hoe ziet hun leven er dan uit? Zullen zij inderdaad een vrolijk gezin gaan vormen? Komt (oma) Billy dan weer terug op de lieve oma te spelen? Sinds haar vertrek is er niets meer van haar vernomen. De kans dat ze haar kleinkind wil zien is natuurlijk aanwezig, maar zit iedereen wel op haar te wachten?

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.