Cover of Gecoverd: I’m Real

Cover of Gecoverd: I’m Real

Geschreven door Sebastiaan Boers

In de muzikale rubriek Cover of Gecoverd neemt Sebastiaan twee varianten van één nummer onder de loep. Het nummer is hetzelfde, maar wordt door verschillende artiesten gezongen. Wanneer is een cover geslaagd? En welke is beter: De cover of het gecoverde nummer?

In deze editie staat een heel speciaal nummer centraal. Ik heb het namelijk over I’m Real van Jennifer Lopez. Meteen toen ik het nummer hoorde werd ik enthousiast. Zelfs nu, jaren later, blijf ik enthousiast. Het is een fijn nummer, ligt prima in het gehoor en is lekker zomers. De videoclip is zo gemaakt dat iedereen gek is op Jennifer. 

Ik ben echt, wat je ziet krijg je. Dat is een zin die ze meerdere malen zingt. Dat vind ik best een mooie boodschap. Zeker in de tegenwoordige tijd waarin alles mooier wordt gemaakt dan het is. Wees trots op wie je bent en straal dat uit. Dat is wel een mooie boodschap, verpakt in een fijn nummer. Hier zou je eigenlijk geen cover van mogen maken. 

Jennifer Lopez - I'm Real:

Helaas kwam er wel een soort cover van I’m Real. Jennifer bracht zelf een nieuwe versie van haar hit uit. Het werd een duet met rapper Ja Rule. De versie sprak mij totaal niet aan. Het rapgedeelte vond ik behoorlijk tegenvallen. Ik kan mij herinneren dat ik boos was op Jennifer. Hoe kon ze het maken om van een mooi nummer, zo’n lelijke cover te maken. 

Maar aan de andere kant snap ik het wel. Jennifer wilde een ander publiek met haar muziek bereiken. Dat is heel erg gelukt. Mij heeft ze in ieder geval niet weten te bereiken. Nu jaren later heb ik het erover in deze muzikale blog. Ze heeft het geprobeerd, maar voor mij sloeg ze de plank volledig mis. 

Jennifer Lopez & Ja Rule - I'm Real (remix):

Ik kan hieruit wel concluderen dat de raploze versie van I’m Real fijner is om naar te luisteren. Jennifer zingt daarin beter dan in de rapversie. Dus I’m Real is de betere versie. Het is ergens ook wel weer bijzonder om je eigen nummer in een nieuw jasje uit te brengen. Dat is denk ik beter dan wanneer een andere artiest er met je nummer vandoor gaat.