Nieuw in de bioscoop in maart: Mulan, My Spy & Escape from Pretoria
Foto: Pathe

Nieuw in de bioscoop in maart: Mulan, My Spy & Escape from Pretoria

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Niet alleen het aantal bioscoopbezoekers neemt toe, ook het aanbod in films zit in een stijgende lijn. Elke maand bepreken we een aantal titels die de aankomende maand in de bioscopen zullen verschijnen.

Mulan 

Na The Lion King en Aladdin komt Disney met een nieuwe  live-action film. De klassieker Mulan zal vanaf 26 maart te zien zijn in de bioscopen. Het verhaal van Mulan speelt zich af in China waar de hunnen een invasie beginnen bij de Chinese Muur. Uit iedere familie moet één man het leger dienen om de invasie tegen te gaan. In de familie van Mulan is echter de vader de enige man in de familie. De vader is oud en Mulan verwacht niet dat haar vader het zal overleven als soldaat.  Daarom besluit Mulan zich voor te doen als een man om zo de plek van haar vader in te nemen. 

My spy

My Spy vertelt het verhaal over CIA-agent JJ die na een uit de hand gelopen missie nog een kans krijgt om zijn carrière te redden.  Hij moet voor een undercoveroperatie een gevaarlijke familie van wapenhandelaars observeren. De negenjarige Sophie ontmaskert hem al snel, maar als JJ haar leert om een spion te worden belooft ze hem niet te verraden. De komische actiefilm is geregiseerd door Peter Segal en is vanaf 12 maart te zien. 

Escape From Pretoria 

In deze film strijden Tim Jenkin ( Daniel Radcliff) en Stephan Lee ( Daniel Webber) tegen de apartheid. Ze delen pamfletten uit aan de Zuid-Afrikaanse bevolking en worden op heterdaad betrapt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf in Pretoria Central Prison. Samen met politiek activist Denis Goldberg en medegevangene Alex Moumbarris besluiten ze om een ontsnappingsplan te bedenken. Om dit plan te laten lukken moeten er echter nog een aantal hindernissen genomen worden. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is vanaf 19 maart te zien.