Carlo Boszhard: ‘Fantastische carrière gehad’

Carlo Boszhard: ‘Fantastische carrière gehad’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Carlo Boszhard is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Al 10 jaar schittert hij samen met Irene Moors in het persiflageprogramma De TV Kantine, waarin hij verschillende rollen aanneemt: van John de Mol tot Loretta Schrijver. Sinds 2017 heeft hij naast zijn televisiewerk ook nog een andere bijzondere rol aangenomen: die van directeur van Benny Vreden Kinderproducties.

Showbizznetwork.nl belicht de zij-projecten van bekende Nederlanders. Vandaag: Carlo Boszhard.

In 1991 maakte Carlo Boszhard zijn debuut bij tv-zender RTL4 met het kinderprogramma Telekids. Monte Carlo, Ik Wed Dat Ik Het Kan!, Let’s Dance, Life4You en Een Goed Stel Hersens volgde hierop en zijn maar enkele programmatitels op het lange CV van Carlo. Daarnaast maakte hij in 2013 samen met Benny Vreden Kinderproducties de hilarische kindermusical ‘TV Kantine de musical’ om vier jaar later directeur van hetzelfde bedrijf te worden. Bij RTL Summer Night kan Boszhard hier maar één ding over zeggen: “Het is fantastisch!”

‘Ik heb een fantastische carrière gehad’

Het bedrijf, dat eindmusicals voor groep 8 maakt, is in 1964 opgericht door tekstschrijver Benny Vreden en zijn zwager Dick de Vilder. Na het overlijden van Vreden nam muziekdocent Hans Peters het bedrijf over, die na zijn overlijden werd opgevolgd door zijn zoon Bart Peters. In de zomer van 2017 gaf Bart het stokje door aan Carlo Boszhard, met wie hij al enkele jaren samenwerkte. “Met enorm groot enthousiasme en liefde voor de afscheidsmusical neem ik het stokje over”, zei Bart.

Carlo verwacht dat hij binnenkort alleen nog achter de schermen actief is. In 2017 dacht de tv-presentator dat hij binnen twee jaar van de televisie zou verdwijnen. “Ik denk dat je dan op een punt komt van: krijg je nog de grote A-programma’s of wordt het langzaamaan B. Ik vind het mooi zo, ik heb nu al een fantastische carrière gehad”, zei hij in het programma Story Of My Life. In 2019 kwam hij terug op zijn uitspraak. “Carlo Boszhard heeft spijt van zijn uitspraak! Ik had beter moeten weten”, schreef hij in een column op Televizier.nl. “Ik ga nog heel veel presenteren, acteren en schrijven.”

‘RTL vond het prima’

Naast Benny Vreden Kinderproducties, is hij samen met zijn vriend Herald ook zijn eigen tv-bedrijf Herrie in het Bos begonnen. “Ik vind het artistieke proces van het ontwikkelen minstens zo leuk als het uiteindelijk maken”, zei hij in de Weekend. Herrie in het Bos produceert nu ook De TV Kantine, dat voorheen door productiebedrijf MasMedia werd gemaakt. “Het ging zo goed dat we hebben voorgesteld om het negende seizoen van De TV Kantine door ons eigen bedrijf te laten maken. RTL vond het prima.”

Carlo ging er niet vanuit dat hij anno 2020 nog op televisie te zien zou zijn, maar vorig jaar kreeg zijn carrière een impuls. Peter van der Vorst reanimeerde vorig jaar na zijn aantreden als programmadirecteur van RTL de tv-carrière van Carlo. De presentator werd panellid in de nieuwe tv-show The Masked Singer en nam van Peter het presentatiestokje over van Married at First Sight. In RTL Boulevard glunderde hij van plezier. “Ik ben gelukkig. De zon breekt door. Het is gewoon één groot feest voor mij.”