GTST-blog: Opa Henk en het verloren schilderij

GTST-blog: Opa Henk en het verloren schilderij

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Ineens was hij er: Opa Henk (Johnny Kraaijkamp jr). Henk keerde naar Meerdijk om hondje Dolly terug te brengen bij zijn dochter, Saskia (Tamara Brinkman) en haar gezin. Niet iedereen zat te wachten op de komst van Henk. Zijn kleinkinderen sluiten hun opa direct weer in de armen. Maar wat is er nu aan de hand tussen hem en Saskia?

Dat er iets aan de hand was met Saskia en haar gezin was al meteen duidelijk. Julian (Cas Jansen) keerde na een lange periode ineens weer terug naar Meerdijk. Vooral Laura (Jette van der Meij) is dolgelukkig om haar pleegzoon weer te zien. Ze heeft door dat er iets speelt, maar wat weet ze niet. Echt een reactie van Julian krijgt ze ook niet. 

Saskia heeft de behoefte om snel nieuwe vrienden te maken. Al snel leerde ze Shanti (Bertie Wieringa) kennen. Dat er een klik is tussen de twee is wel duidelijk. Wanneer Rik (Ferry Somogyi) naast haar en Julian komt wonen, zien de vriendinnen elkaar nog meer. Daarnaast bouwt ze ook een band op met Linda (Babette van Veen). 

Maar wat is er nu aan de hand met het gezin van Saskia en Julian? Weet Henk meer over het bewuste geheim? Is Saskia daarom zo gespannen om haar vader weer in de armen te ontvangen? Zal Henk zijn mond voorbijpraten bij de nieuwe kennissen van Saskia?

Inmiddels is meer dan duidelijk wel geheim de familie van Henk heeft. Zij hebben geldzorgen en stapelen allerlei problemen boven op elkaar. Gelukkig is Henk er om de familie te ondersteunen. Wanneer hij een oud schilderij wil wegdoen, gooit hij iets waardevols weg. 

Valentijn ziet het schilderij per toeval liggen en neemt het mee. Zijn opa, Ludo, komt tot de ontdekking dat het veel waard is. Het kan niet anders dan dat Henk hier ook achter komt. Snel probeert hij contact te krijgen met Valentijn. Hierdoor krijgt Valentijn een idee om Henk geld afhandig te maken.

Het gaat allemaal van kwaad tot erger. Henk die geld leent, geld steelt om maar aan het schilderij te komen. Ondertussen is er een kopie van het schilderij gemaakt. Henk heeft totaal geen idee waar Valentijn mee bezig is geweest. Maar dat duurt niet lang voordat hij het wel te weten krijgt. Hij is woedend en gaat verhaal halen. 

Valentijn is in het nauw gedreven. Wanneer Ludo achter dit hele verhaal komt, is het over en uit voor Valentijn. Ludo heeft het sowieso al niet zo op zijn kleinzoon. De vader van Valentijn, Nick, en Ludo hebben geen goede band samen. Hoe zal Ludo gaan reageren op het hele verhaal? Wordt hij woedend en zet hij Valentijn op zijn plek?

Hoe gaat het verhaal verder? Krijgt Henk het schilderij terug? Kan hij het gaan verkopen? Krijgt hij geld voor zijn familie? Zijn familie kan het namelijk heel goed gebruiken. De intentie van Henk is in ieder geval hartverwarmend. Hij is een goede vader voor Saskia en een goede opa voor zijn kleinkinderen. 

Het staat vast dat Henk een fijne toevoeging in Meerdijk is. Langzaam maar zeker lijkt Meerdijk te veranderen van soapdorp tot comedydorp. Er mag ineens meer gelachen worden. Dat was een poosje terug nog wel anders. Toen stond er vooral spanning op het menu. De spanning zal vast wel weer terug gaan keren. Tot die tijd mag er best gelachen worden!

Let op! Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. De vrijdag vervalt voorlopig voor de soapserie van RTL 4.