Must-see van de week: La Casa de Papel
Bron: Netflix

Must-see van de week: La Casa de Papel

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

Deze week zet ik La Casa de Papel in de spotlight. Van deze spannende Spaanse serie staan er nu drie delen op Netflix en vanaf vrijdag 4 april is ook het vierde deel te bekijken op de streamingsdienst. De serie gaat over een mysterieuze man die zichzelf de professor noemt. Hij organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel: met 2,4 miljard euro het bankgebouw te verlaten. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden. 

Het idee van de serie lijkt heel simpel, maar dat is het zeker niet. Telkens als je denkt dat het een positieve wending krijgt voor de bankovervallers loopt het toch net even verrassend anders. Dat houdt het ook leuk en spannend om naar te kijken. Ik heb zelf ervaren dat dit echt een serie is om helemaal achter elkaar te bingewatchen. Desondanks moest ik bij deel twee toch wel even geconcentreerd blijven aangezien dat op sommige momenten toch nog wat langdradig kon zijn, maar deel drie maakt dat allemaal weer goed. Als je nu hebt besloten om deze - naar mijn mening een van de beste Netflix Original-series - te kijken, zet dan de audio op Spaans (origineel) voor de beste kijkervaring.