Must-see van de week: 6 Underground
Bron: Netflix

Must-see van de week: 6 Underground

Geschreven door Daniël Schalk

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Tijdens de coronacrisis is Netflix een soort spel geworden: wie lukt het om als eerste Netflix uit te kijken? Ik wil het vandaag graag hebben over de geweldige Netflix Original 6 Underground. Netflix heeft een lange weg achter zich op het gebied van Original-films. Er is een hoop troep gemaakt, maar de laatste tijd heeft Netflix echt een omslag gemaakt. 6 Underground is echt een pareltje en komt op een dag misschien wel in het rijtje te staan met James Bond. Naar verwachting blijft het namelijk niet bij deze ene film, maar volgen er nog een vele.

6 Underground gaat over een miljardair (Ryan Reynolds), die besluit om het kwaad te gaan bestrijden. Dit doet hij met behulp van vijf teamgenoten. Elk lid zet zijn dood in scène, waardoor ze van de radar kunnen verdwijnen om criminelen te vangen. De film begint meteen met een spectaculaire achtervolging, waarbij een van de teamleden meteen om het leven komt. Er is geen tijd om te rouwen, dus het team wordt weer aangevuld met een nieuw lid om hun missie te kunnen volbrengen. Het doel is om een staatsgreep te plegen om een dictator af te zetten en te vervangen door zijn gevangengenomen broer. Snap je het nog?

De film staat inmiddels alweer drie maanden op Netflix, maar hij is echt de moeite waard. Als je vandaag dus na het paasontbijt de akelige buitenwereld even wil vergeten, is dit echt een aanrader. En zet hem even stil op 14:42, want dan zie je Ryan Reynolds op de achtergrond staan terwijl hij ook net voorbij scheurt in een auto. Foutje! En dat in de duurste Netflix-film ooit…