GTST Jaaroverzicht 2020: Wat gebeurde er allemaal in Meerdijk?

GTST Jaaroverzicht 2020: Wat gebeurde er allemaal in Meerdijk?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het einde van 2020 nadert, maar voordat 2021 wordt ingeluid blikt Showbizznetwork.nl terug op het afgelopen jaar. Vandaag blikken wij terug op het bewogen jaar in Meerdijk in het GTST Jaaroverzicht.

De terugkeer van Julian

In Meerdijk is het afgelopen jaar heel veel gebeurd. Zo keerde Julian weer terug naar zijn oude stad. Hij kwam met zijn gezin: vrouw Saskia, dochters Merel, Demi, zoon Steef en hondje Dolly. Vooral Rik en Laura waren maar wat blij om hem weer te zien. Toch was er iets geheimzinnigs aan de hand met de familie van Julian. Het was lange tijd onduidelijk wat er nu allemaal aan de hand was.

Het leven van Janine kwam in één keer volledig op zijn kop te staan. Ze ontdekte een knobbel in haar borst. Na een onderzoek werd duidelijk dat het borstkanker bleek te zijn. Zelf wilde Janine het allemaal doen. Toch kreeg ze steun van familie en vrienden. De band tussen haar en Ludo werd ook sterker dan ooit. De twee wisten zich er samen door heen te slaan. Het werd weer een nieuw hoofdstuk in hun bijzondere liefdesleven. 

Rik was na de breuk met Zoë helemaal klaar met relaties. Maar toch was daar Shanti. De twee draaiden maandenlang om elkaar heen. Uiteindelijk sloeg de vonk tussen de twee over. In het begin waren er wat problemen, maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed. Hoewel de moeder van Shanti, Billy, geen fan was van Rik. Zij probeerde nog om de twee uit elkaar te krijgen. Shanti stond op een moment om met haar moeder Meerdijk te verlaten. Gelukkig heeft Rik haar tegengehouden. De twee zijn dolgelukkig met elkaar.

De affaire van Nina

Voor Nina kon haar geluk niet meer op. Haar relatie met Bing was goed. Met de kinderen ging alles goed. Met haar bedrijf ging het goed. Toch was er iets wat miste. Nina miste spanning in haar relatie met Bing. Dus zocht ze dat buiten de deur. Met Daan had Nina een maandenlange affaire. Daan vond het meer dan genoeg en wilde dat Nina voor hem koos. Hier moest Nina lang over nadenken. Want kon ze alles wel zo maar opgeven? Het was een lastige keuze voor haar. 

Saskia kreeg onverwacht bezoek van haar vader Henk. De twee hebben een goede band, maar hem in huis halen is een tweede. De twee kregen om de haverklap ruzie met elkaar. Het ging zelfs zo ver dat Saskia hem de deur wees. De kinderen waren natuurlijk verdrietig. Zij wilden niets liever dat opa Henk weer terugkeerde. Het heeft even geduurd, maar Henk maakt weer onderdeel uit van het leven van Saskia en haar gezin.

Misschien wel de heftigste breuk van het jaar: Sjors en Amir. De twee hadden zoveel doorstaan om elkaar te komen. Maar na veel leugens, ruzies en onduidelijkheden was het voor Sjors meer dan klaar. Ze wilde niets liever dan scheiden. Voor Amir kwam het allemaal als een shock. Hij wist niet zo goed wat hij aan moest met zijn leven. Sjors vertrok naar Berlijn en liet alles achter in Meerdijk. 

De kleinzoon van Ludo, Valentijn, heeft veel op zijn kerfstok. Hij is echt een zoon van zijn vader, Nick. Valentijn heeft zich bijzonder veel problemen op de hals gehaald. Met als dieptepunt de samenwerking met Richard. De grootste vijand van Ludo op zakelijk gebied. Het zorgde ervoor dat er een fikse ruzie ontstond tussen Valentijn en Ludo. Het had alles te maken met een schilderij dat Richard graag in handen wilde hebben. 

Ludo’s verdwijning

Wanneer Valentijn het schilderij in handen krijgt, slaat hij op de vlucht. Gelukkig weet Ludo op tijd achter zijn kleinzoon aan te gaan. Aan boord van een schippersboot gaat het gruwelijk mis. Een confrontatie tussen Ludo en Valentijn loopt dramatisch af. Valentijn slaat Ludo van zich af waarmee Ludo overboord slaat. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Ludo.

De familie Sanders is in shock. Ludo is vermist en er is totaal geen spoor meer van hem. Een lange zoektocht wordt opgesteld. Veel vrienden en familie doen er alles aan om Ludo te vinden. Helaas zonder succes. Al snel komt iedereen tot het besef dat hij niet meer terugkeert. De grote Ludo Sanders is verdwenen. Een enorme shock voor Meerdijk.

Richard zit nog altijd achter het schilderij aan. Hij zet Janine meerde malen onderdruk. Hij houdt haar zelfs gegijzeld om het schilderij in handen te krijgen. Gelukkig werkt Janine samen met Amelie. Zij wist het kunstwerk te kopiëren en aan Janine te geven. Richard heeft niets in de gaten en gaat volledig de mist in. De man die het schilderij wilde kopen is woedend. 

Billy’s comeback

Dan staat het huwelijk tussen Rik en Shanti op het programma. Hiervoor keerde Billy terug naar Meerdijk. Meteen heeft Richard interesse in haar. De twee hebben een gemeenschappelijk doel: de familie Sanders tegenwerken. Alhoewel Billy haar eigen ideeën heeft. De samenwerking loopt niet helemaal vlekkeloos. Toch zorgen zij voor grote problemen bij de familie Sanders.

Gelukkig is er dan ook goed nieuws. Er is een teken van Ludo! Hij blijkt nog in leven. Hij heeft de val van de schippersboot overleefd. Hij zit echter vast op een verlaten booreiland. Niemand heeft in ieder geval een idee waar hij is. Een plan heeft Ludo al wel. Hij wil niets liever dan terugkeren naar Meerdijk. Zijn familie heeft hem nu meer nodig dan ooit. 

Julian en Saskia hebben inmiddels hun draai wel gevonden in Meerdijk. Na het pestverleden met Merel is het gezin toe aan een nieuwe start. Helaas krijgt Demi nu te maken met pesten. Het pesten gaat ver, heel ver. Het gaat zelfs zo ver dat er gewonden vallen. Demi kan niet anders dan alles opbiechten. Vooral Saskia neemt het zichzelf kwalijk dat ze niets heeft gemerkt. 

Omdat Demi zich eenzaam voelt maakt ze een nepprofiel aan. Ze is namelijk tot over haar oren verliefd op Marwan. Marwan is de broer van Ilyas die samen de buurtsuper runnen. In eerste instantie is Marwam erg geïnteresseerd in Demi. De twee spreken vaak af en hebben het erg leuk samen. De twee belanden zelfs bij elkaar in bed. 

Demi’s zwangerschap 

Wanneer Marwan er per toeval achter komt wie zijn ´vriendin´ is, schrikt hij zich rot. Demi is de dochter van Julian en minderjarig. Meteen verbreekt hij alle contacten met haar. Hij wil niets meer van haar weten. Hierdoor voelt Demi zich steeds slechter. Ze voelt zich letterlijk ziek van liefdesverdriet. Maar er is toch iets anders aan de hand. 

Demi komt erachter dat ze zwanger is. Ze houdt het angstvallig geheim voor haar familie. Ze merken wel dat er iets niet helemaal klopt. Alleen weten ze niet precies wat er nu aan de hand is met haar. Wat Saskia ook probeert, ze krijgt het er maar niet uit. Demi is bang voor de reacties van haar ouders. Hoe gaat Marwan reageren? Zijn familie zal allesbehalve blij zijn met de komst van een baby.

Het liefdesleven van Marwam’s broertje, Ilyas, loopt ook niet helemaal vlekkeloos. Hij is verliefd op Jojo en al snel krijgen de twee een relatie. Alleen is Ilyas bezig met een stage in Australië. Hij wil niets liever dan bij Jojo zijn. Hij breekt zijn stage vroegtijdig af. Zijn vader is allesbehalve blij met de terugkeer van zijn zoon. Dus verteld Ilyas de ene naar de andere leugen. Met als dieptepunt dat hij en Jojo gaan trouwen.

Het aanzoek van Rik aan Shanti is niet helemaal soepel verlopen. Het aanzoek zelf ging goed alleen wat er daarna gebeurde zorgde voor een shock. Daan vroeg Nina ten huwelijk. Helaas wilde ze niet met hem trouwen. Dit kon Daan niet verkroppen. Hij duwde Nina van zich af waardoor zij ten val kwam. Bing zal alles voor zijn ogen gebeuren en probeerde haar te redden. 

Toen ging alles heel erg snel. Bing werd geraakt door een vliegende kermisattractie. Hierdoor moest hij zijn been laten amputeren. Het zorgde ervoor dat de relatie tussen hem en Nina onder spanning kwam te staan. Bing liet zich niet kennen en schakelde hulp in. Hij wilde niets liever dan snel weer terug te zijn bij zijn gezin.  

De breuk tussen Daan en Nina zette Daan flink onder druk. Hij ging slecht voor zichzelf zorgen. Het ging zo slecht dat hij aan de drank verslaafd raakte. Hierdoor wist hij Tiffy aan te randen. Ze was hier niet van gediend en zorgde ervoor dat Daan hulp ging zoeken. Uiteindelijk bleek Daan het in te gaan zien en hulp te regelen. Maar gaat dat genoeg zijn om zichzelf terug te vinden?

De wraak van Judith

Dan was daar ineens Judith. Zij wandelde de huisartsenpraktijk van Anton en Amir binnen. Linda kreeg al snel een hechte band met haar. Alleen was het iemand om in de gaten te houden. Ze wist op hele slinkse wijze een breuk te regelen tussen Anton en Linda. Ze was enorm jaloers op de relatie die Anton en Linda hadden.

Ze wist de ene leugen na de andere te vertellen. Ze liet Linda denken dat Anton wederom vreemdging. Iedereen die haar in de weg zat moest oppassen. Zo wist zij er onder andere voor te zorgen dat Amir Meerdijk verliet. Daarna was Anton meer en meer aan de beurt. 

Het dieptepunt was toch wel toen Judith Anton naar een verlaten boerderij wist te lokken. Eenmaal binnen was het snel gedaan met Anton. Judith wist hem te overmeesteren en hield hem gevangen. Ondertussen maakten Linda en Tiffy zich enorme zorgen om Anton. De politie kon niets doen en probeerde Linda gerust te stellen. 

Maar al snel had Linda door hoe Judith echt in elkaar zat. Was het nog op tijd om Anton te helpen? Ondertussen had Anton rattengif ingenomen. Hij raakte al snel buiten bewustzijn. Dat was het moment dat Judith ingreep. Ze ‘dumpte’ Anton bij het ziekenhuis en sloeg op de vlucht. Met Anton leek het allemaal goed af te lopen. Judith zit inmiddels achter slot en grendel. Blijft dat ook zo? Dat is ergens wel de grote vraag.

GTST is ook in 2021 van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien bij RTL4.