GTST-blog: Wordt Valentijn een kopie van zijn vader?
Bron: RTL

GTST-blog: Wordt Valentijn een kopie van zijn vader?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Wat is er toch allemaal aan de hand met Valentijn? De kleinzoon van Ludo zorgt alleen maar voor problemen. Vooral de laatste weken was het ‘gedoe’ rondom het schilderij van de familie Verduyn. De ‘slimme’ Valentijn wist iedereen om zijn vinger te winden. Iedereen trapt er met open ogen in. Hij wil alleen maar erkenning van zijn opa. Dat is hetzelfde was zijn vader Nick jarenlang geprobeerd heeft. 

Dus wat doet Valentijn als hij zijn zin niet krijgt? Dan gaat hij op zoek naar een concurrent van zijn vader. Eigenlijk is het andersom, de concurrent van Ludo, ene Richard, zoekt contact met Valentijn. Deze Richard is een zakenman van een hele andere klasse. Het lijkt geen fijne man. Moet Meerdijk nu oppassen voor deze nieuwe ‘bad guy’? 

Het ging allemaal behoorlijk snel. Ineens was daar Richard vanuit het niets. Hij papt aan met Valentijn. Die op zijn beurt alleen maar aan geld kan denken. Hoe zal Ludo zich voelen als hij er achter komt dat zijn kleinzoon samenwerkt met zijn concurrent? Voor Ludo is de maat toch een keer vol zou je denken? Eigenlijk heeft Valentijn veel te veel kansen gekregen. 

Sinds zijn komst naar Meerdijk veroorzaakt hij alleen maar problemen. Allereerst gebruikte hij Lana op een hele vervelende manier. Daarna was Jojo de klos en vervolgens papte hij aan met zijn eigen nicht(!). Kortom, Valentijn is niet zo gewenst in Meerdijk. Straks zit niemand meer op hem te wachten? Wat gaat er dan gebeuren? Terug naar zijn moeder en oma? Zitten Charlie en Barbara wel te wachten op hem? 

Maar hoe gevaarlijk is deze Richard? Hij kwam vanuit het niets in Meerdijk. De spanning tussen hem en Ludo is voelbaar. Het leek juist even rustig voor de familie Sanders. Janine is gezond verklaard, Billy de Palma is weg, een verhuizing in de planning. Wat gaat Richard allemaal aanrichten? Of kan Ludo hem nog op tijd uitschakelen?

GTST is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.