GTST-blog: Letterlijke crash als zomercliffhanger
Bron: RTL

GTST-blog: Letterlijke crash als zomercliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het zit Valentijn niet bepaald mee. De kleinzoon van Ludo besloot zaken te doen met Richard, een concurrent van zijn opa. Nadat Ludo geprobeerd heeft om de samenwerking te stoppen, ging Valentijn toch door. Hij liet zich door Richard in de val lopen. Hij had een filmpje in handen van een dollemansrit van Valentijn. 

Met het filmpje besloot Richard om veel te eisen van Valentijn. Zo moest hij achter bedrijfsinformatie van Ludo zien te komen. Dat was nog niet zo eenvoudig als het leek. Via Amelie probeerde hij het keer op keer. Nadat het bijna één keer gelukt was, greep Amelie in. Zij besloot om Ludo op de hoogte te brengen van haar bevindingen. 

Het zag er niet goed uit voor Valentijn. De druk van Richard werd enorm hoog. Wat zou iedereen wel niet denken van Valentijn? Het filmpje loog er immers niet om. Om de druk nog wat op te voeren besloot Richard dat het tijd werd voor een extra stap. Hij besloot Valentijn te drogeren en te ontvoeren. 

Richard had duidelijk een plan voor ogen. Hij wilde wraak nemen op Valentijn, Ludo en op Amelie. Amelie had ondertussen door dat iemand haar leek te volgen. In blinde paniek probeerde ze Amir te bereiken. Maar na hun laatste gesprek wilde hij even niets van haar weten. Ze was ontslagen door Ludo en wilde Meerdijk verlaten.

Iemand leek het op Amelie te hebben gemunt. Waarom zou iemand achter haar aan willen gaan? Misschien juist het plan van Richard? Een auto heeft Amelie aangereden. Zelf ligt Amelie levenloos op de grond. Wat is er precies gebeurd met de autorit? Heeft iemand Amelie aangereden en wil Valentijn hiervan de schuld in de schoenen schuiven? Hoe gaat het verder met Amelie? 

Als kijker heb je dit niet aan zien komen. Dat Richard zo ver gaat om wraak te nemen. Zal Ludo zijn kleinzoon nog weten te redden? Sterker nog, wat gebeurt er als Amelie gevonden wordt? Zal ze het ongeluk overleven? Het ziet er slecht uit voor zowel Amelie als voor Valentijn. De antwoorden laten nog even op zich wachten. GTST zal in september weer te zien zijn met nieuwe afleveringen.

Het is dan wel geen echte zomercliffhanger, maar spannend is het wel. Hoe heeft het allemaal zo uit de hand kunnen lopen. Dat Ludo weinig vertrouwen in Valentijn heeft, is wel duidelijk. Vanaf het moment dat Valentijn terugkeerde naar Meerdijk, hebben de twee geen goede band. Dat heeft voor een deel te maken met Nick, de zoon van Ludo en vader van Valentijn. 

De geschiedenis van de familie Sanders zit complex in elkaar. Nick dook ineens op voor de ogen van Ludo. Hij beweerde een zoon te zijn van Ludo. De twee hebben nooit een band met elkaar gekregen. Het verslechterde toen Maxime, Ludo’s zusje, ineens opdook. Maxime zorgde er mede voor dat het niet werkte tussen Ludo en Nick. Het heeft er bijna voor gezorgd dat Maxime vermoord werd door Nick.

Goede Tijden, Slechte Tijden zal in september weer te zien zijn bij RTL4. Het nieuwe seizoen zal voorlopig blijven bestaan uit vier afleveringen per week, van maandag t/m vrijdag.